РАЗГОВАРАЋУ СА ПУТИНОМ, АЛИ ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ: Бајден говорио о руском председнику, његове поступке назвао "болесним"

Новости онлине

01. 12. 2022. у 22:16

АМЕРИЧКИ председник Џо Бајден рекао је да ће разговарати са Владимиром Путином ако руски лидер изрази жељу за прекидом ватре са Украјином, али да ће то учинити само у договору са савезницима у НАТО.

РАЗГОВАРАЋУ СА ПУТИНОМ, АЛИ ПОД ЈЕДНИМ УСЛОВОМ: Бајден говорио о руском председнику, његове поступке назвао болесним

Џо Бајден и Владимир Путин / Фото АП

- Спреман сам ако је вољан да разговара, да сазна шта жели да ради - рекао је Бајден током конференције за новинаре у Белој кући после трочасовног састанка са француским председником Емануелом Макроном.

- Али то ћу учинити само у договору са својим савезницима из НАТО-а. Нећу то учинити сам.

Бајден је дао изјаву након што је осудио Путина за инвазију на Украјину, назвавши поступке руског председника "болесним".

После приватног састанка, Бајден и Макрон су се међусобно похвалили упркос тензијама због разлика у њиховом приступу украјинској кризи и негодовања Француске због непоштене економске политике Бајденове администрације.

Бајден је на конференцији за новинаре признао да Француска и САД повремено имају "неке мале разлике, али никад значајне". Такође је истакао јединство између земаља када је реч о рату у Украјини.

- Данас поново потврђујемо да ћемо, као што сам рекао, заједно стати против ове бруталности - рекао је Бајден.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (7)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну