РУСИЈА УПОЗОРАВА: Постоји велика опасност да се склизне у нуклеарни рат

Novosti online

01. 12. 2022. у 14:30

ШЕФ руске дипломатије Сергеј Лавров упозорио је да било који сукоб између нуклеарних сила, чак и у случају да почне са употребом конвенционалног наоружања, може прерасти у нуклеарни рат.

РУСИЈА УПОЗОРАВА: Постоји велика опасност да се склизне у нуклеарни рат

Војна база Авијано у Италији, Фото ЕПА

 - Имамо заједничку изјаву председника (Русије и Сједињених Држава) из јуна 2021. године да у нуклеарном рату нико не може да победи, зато га не треба покретати. Имамо и сличну изјаву пет нуклеарних сила, притом ми смо били спремни да одемо корак даље и да кажемо, не само да се не сме покренути нуклеарни рат, већ је неприхватљив и било какав рат између нуклеарних сила. Чак и ако неко одлучи да га започне конвенционалним средствима, ризик од ескалације у нуклеарни рат ће бити огроман - рекао је он.

Према речима Лаврова, Москва са забринутошћу посматра реторику Запада који оптужује Руску Федерацију да припрема неку врсту провокације, употребом оружја за масовно уништење.

 - Међутим, сам Запад, укључујући САД, Велику Британију, Француску, чини све да повећа своје скоро директно учешће у рату који они воде против Русије рукама Украјинаца. То је опасан тренд - рекао је министар.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (2)

А САД, ДА УЧИМО ВРЛИНЕ СВЕТОГ САВЕ: Новинар хтео да провоцира Новака, није ни сањао шта ће Ђоковић да уради