"ПРЕ НЕГО ШТО БУДЕ ПРЕКАСНО" Орбан још једном позвао ЕУ да се уразуми - "Време је да Европа поразговара са САД о антируским санкцијама"

Новости онлајн

27. 09. 2022. у 19:28

ПРЕМИЈЕР Мађарске Виктор Орбан изјавио је да цела Европа чека од Брисела одговор колико дуго ће трајати антируске санкције, те је позвао да се на ту тему разговара са САД „пре него што буде касно“.

ПРЕ НЕГО ШТО БУДЕ ПРЕКАСНО Орбан још једном позвао ЕУ да се уразуми - Време је да Европа поразговара са САД о антируским санкцијама

Виктор Орбан / Фото АП

- Европским предузећима је тешко или немогуће да се носе са ценама енергената у условима санкција. Чекамо одговор, цела Европа чека одговор из Брисела на питање до кад ћемо то да радимо (да уводимо санкције). Ако се овако настави, то ће погодити целу Европу. Дошло је време да отворено разговарамо о томе са нашим америчким пријатељима. Пре него што буде прекасно - написао је Орбан на друштвеним мрежама.

Како је додао, „становници Европе су постали сиромашнији“ због антируских санкција, те да то „оружје“ има супротан ефекат.

- Уколико санкције против Русије буду укинуте, цене енергената ће пасти дупло, а европска економија ће моћи да се опорави - рекао је јуче Орбан, а пренео лист "Мађар Немзет".

Орбан је додао да је од фебруара "Русија много профитирала од високих цена енергената", док су санкције, према његовом мишљењу, дале супротан ефекат, јер "Европљани постају сиромашнији, Русија постаје богатија".

Подсетимо, раније је мађарски премијер саопштио да Мађарска прва у Европи покреће националне консултације како би проверила какво је мишљење грађана о санкцијама ЕУ против Русије.

БОНУС ВИДЕО: 

СНИМЦИ ДЕЈСТВА "ГРАДА": Дејства руских пројектила у зони одбране ваздушног простора


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (6)

РУСКИ ШАМАР ЕВРОПИ: Паклен план зборнаје који ће све да промени