КРАЈ НАДМОЋИ ЗАПАДА: Орбан о томе шта ће донети завршетак сукоба у Украјини

Novosti online

18. 08. 2022. у 21:04

СМРТОНОСНИ сукоб у Украјини има потенцијал да "демонстративно" оконча хегемонију Запада на глобалном нивоу, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

КРАЈ НАДМОЋИ ЗАПАДА: Орбан о томе шта ће донети завршетак сукоба у Украјини

Фото: Профимедиа

Орбан је за немачки онлајн магазин "Tichys Einblick" рекао да очекује да ће Европска унија ослабити након што се сукоб у Украјини заврши, преноси РТ.

Додао је да Запад није у стању да добије рат и да санкције Москви нису успеле да дестабилизују Русију, већ су само донеле штету ЕУ.

Мађарски премијер каже да "велики део света" очигледно не подржава потезе САД када је у питању ситуација у Украјини. Као пример навео је "Кину, Индију, Бразил, Јужну африку, арапски свет и Африку" као регионе које не подржавају Запад у овом сукобу.

- Сасвим је могуће да ће управо овај рат демонстративно ставити тачку на надмоћ запада - рекао је Орбан.

- С друге стране, силе које нису чланице ЕУ већ имају користи од ове ситуације - рекао је он, указујући на Русију, која "има сопствене изворе енергије".

Премијер је напоменуо да, док је увоз енергената у ЕУ из Русије нагло опао, руски гасни гигант Гаспром бележи скокове прихода.

БОНУС ВИДЕО - УПОЗОРАВАЈУЋИ МАНЕВРИ: Авиони и бродови кинеске војске учествују у вежбама у близини Тајвана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (2)

ГЛУМИЦА ПРОШЛА ПАКАО СА КЛИЧКОМ: Одвео је нашу ћерку у Украјину, није желео да је врати, ја сам лечила зависност од алкохола и дроге