У ДАНУ ЕВАКУИСАНО 25 ХИЉАДА ЉУДИ: Познати детљи колико је укупно особа напустило Украјину од почетка СВО

Novosti online

15. 08. 2022. у 21:59

ВИШЕ од 25.000 људи, укључујући скоро 4.000 деце, евакуисано је током дана из опасних региона у Украјини и из Луганске и Доњецке Народне Републике у Русију, изјавио је у понедељак генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник руског Центра за управљање националном одбраном.

У ДАНУ ЕВАКУИСАНО 25 ХИЉАДА ЉУДИ: Познати детљи колико је укупно особа напустило Украјину од почетка СВО

Фото: Shutterstock/Профимедиа/Илустрација

- Упркос препрекама које је стварао кијевски режим, током дана је евакуисано чак 25.237 људи, укључујући 3.702 деце из опасних зона у различитим украјинским регионима, као и из Луганске и Доњецке Народне Републике у Русију без учешћа украјинске стране - рекао је Мизинцев.


Он се потом осврнуо и на укупне бројке од почетка специјалне војне операције у Украјини.

- Од почетка специјалне војне операције евакуисано је чак 3.395.365 људи, укључујући 541.660 деце - изјавио је начелник руског Центра за управљање националном одбраном.


Према речима Мизинцева, који је и на челу руског Заједничког координационог штаба за хуманитарно реаговање у Украјини, 5.209 приватних аутомобила прешло је руску границу у протеклом дану, а 569.125 од почетка операције.

Он је додао да база података Штаба за хуманитарно реаговање и осталих сличних центара броји 2.760.000 захтева од људи из Украјине који желе да буду евакуисани у Русију, из 2.139 насеља у Украјини и територија под контролом Кијева у Донбасу.

БОНУС ВИДЕО: Репортер "Новости" на фронту у Донбасу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА