ЛИНЦ ГАСИ СВЕТЛА: Аустријски град донео одлуку о штедњи електричне енергије

Танјуг

29. 07. 2022. у 09:48

АУСТРИЈСКИ град Линц донео је одлуку о штедњи електричне енергије смањењем осветљења на јавним зградама.

ЛИНЦ ГАСИ СВЕТЛА: Аустријски град донео одлуку о штедњи електричне енергије

Фото: Профимедиа

Убудуће ће у главном граду аустријске покрајине Горња Аустрија јавне зграде и мостови током ноћи само до 23 часа бити осветљени.

Поред тога, донета је одлука да се нађу даљи потенцијали за штедњу и изради кризни план, као што је управљање уличном и паркинг расветом у случају потребе, саопштиле су власти Линца.

На списку зграда које после 23 часа неће бити осветљене налази се тренутно 31 здање, међу којима су стара и нова зграда градске скупштине, али и мостови и цркве.

Оне зграде које имају ЛЕД осветљење нису обухваћене мером штедње.

Градоначелник Клаус Лугер и његов заменик надлежан за јавну расвету Мартин Хајарт објаснили су да ће зграде и мостови остати осветљени, али само до 23 сата.

- Тренутна ситуацији чини потребним да реагујемо и предузмемо меру за штедњу енергије. Позвано је и становништво да се опходи штедљивије према потрошњи струје. Град Линц даје пример који треба следити - нагласио је Хајарт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

СРБИЈА ЈЕ ПРВАК СВЕТА У БАСКЕТУ! Какав поздрав Американцима из земље кошарке - за историју!  (ВИДЕО)