ДРАМАТИЧНО У НЕМАЧКОЈ: Хамбург уводи ограничења за топлу воду и грејање

Танјуг

02. 07. 2022. у 12:01

ГРАДСКЕ власти Хамбурга ће увести котролисану дистрибуцију топле воде за приватна домаћинства и ограничење максималне температуре грејања станова, у случају акутне несташице гаса, изјавио је данас један локални званичник задужен за животну средину.

ДРАМАТИЧНО У НЕМАЧКОЈ: Хамбург уводи ограничења за топлу воду и грејање

Фото: Архива

Након што је Русија смањила испоруке гаса преко гасовода Северни ток 1, немачка влада активирала је прошлог месеца други од укупно три нивоа мера предвиђених хитним планом у случају несташица гаса, при чему би као трећи ниво била уведена ограничења на потрошњу горива, пренео је Ројтерс.

Немачка влада је апеловала на грађане и компаније да смање потрошњу енергије и помогну да се до зиме попуне складишта и направе резерве гаса, док истовремено немачки градови разматрају увођење додатних мера у случају да дође до неташица гаса.

- У случају акутне несташице гаса, топла вода би могла бити доступна само у одређено доба дана, у хитним случајевима - изјавио је данас Јенс Керстан, званичник Хамбурга задужен за животну средину, преноси лист Велт ам зонтаг.

Керстан је рекао да би град такође могао да размотрити опште смањење максималне собне температуре у топловодној мрежи, а према савезном плану за хитне ситуације, домаћинства и критичне институције као што су болнице на трећем нивоу мера предвиђених хитним планом имали би индустријски приоритет, иако то можда неће бити могуће у целом Хамбургу из техничких разлога.

Док Немачка настоји у да у што краћем периоду пронађе алтернативне гасне руте за снабдевање, Керстан је упозорио да ће привремени терминал за течни природни гас (ЛНГ) у Хамбургу бити у функцији најраније средином следеће године.

- Током јула ћемо знати да ли је и на којој локацији могуће успоставити привремени ЛНГ терминал за Хамбург - рекао је он.

БОНУС ВИДЕО - ПРЕДАЈА ПРИПАДНИКА "АЗОВА": Украјински војници напуштају "Азовстаљ"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

НАЈЛАКШИ И НАЈТЕЖИ ЈЕЗИЦИ ЗА УЧЕЊЕ: Постоји пет категорија - видите у којој се налази СРПСКИ