МЕДВЕДЕВ УВЕРЕН: ЕУ неће моћи да пронађе нафту истог квалитета као у Русији

Р. В.

06. 06. 2022. у 10:23

ЕВРОПА ће морати да „претура по свету” у потрази за нафтом која је истог квалитета као и руска, али ће се такође суочити са несташицом појединих врста горива, сматра Дмитриј Медведев, председник Савета безбедности Руске Федерације.

МЕДВЕДЕВ УВЕРЕН: ЕУ неће моћи да пронађе нафту истог квалитета као у Русији

Фото: Танјуг

Дан раније Европска унија је у званичном листу објавила шести пакет санкција Русији.

Њиме је, између осталог, предвиђено и постепено увођење ембарга на увоз нафте из Руске Федерације.

- Одмах нема начина да се одрекне наше нафте. Своје грађане и предузећа могу поставити уза зид. Стога су одлучили да пројекат одуговлаче на неколико месеци како би пронашли алтернативне изворе снабдевања. Сада ће Европљани морати да обилазе свет у потрази за сировинама истог квалитета - написао је он на свом Телеграм каналу.

- Истовремено ће се суочити са недостатком одређених врста горива, попут дизела, који је неопходан за камионе и пољопривредну опрему - рекао је Медведев.

"ЕУ објавила списак шестог пакета санкција"

Савет ЕУ је коначно утврдио шести пакет санкција Русији у вези са ситуацијом у Украјини, наводи се у саопштењу за јавност.

Нове рестриктивне мере укључују:

- одбијање земаља ЕУ да увозе нафту из Русије у року од шест месеци, нафтне производе - у року од осам месеци;

- постепено укидање нафте из Русије која се транспортује морем, са привременим изузетком за испоруке нафтоводима;

- прекидање везе са СВИФТ-ом Сбербанке, Росселхозбанке и Московске кредитне банке;

-  забрана емитовања у Европи ТВ канала Русија РТР / РТР Планета, Русија 24, ТВ Центар-Интернационал, док запослени на ТВ каналу могу да наставе да раде.

Напомиње се да ће правни документ бити накнадно објављен у гласнику ЕУ, а истовремено ће се знати коме су уведена лична ограничења. Након тога санкције ће званично ступити на снагу.

БОНУС ВИДЕО:

С-300 У АКЦИЈИ: Министарство одбране Русије објавило снимак дејства противавионског система

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

ТРАЖИТЕ ИДЕАЛАН ВРТИЋ ЗА ДЕТЕ? Имамо решење за Вас!