ПОГИНУЛО НАЈМАЊЕ СЕДАМ ОСОБА: Пожар на трајекту на Филипинима

Танјуг

23. 05. 2022. у 07:14

НАЈМАЊЕ седам особа је изгубило живот након што је пожар захватио трајект на Филипинима, док се седам особа и даље води као нестало, саопштила је данас обалска стража те земље.

ПОГИНУЛО НАЈМАЊЕ СЕДАМ ОСОБА: Пожар на трајекту на Филипинима

Фото: pixabay

На броду је избио пожар пре него што је је допловио до покрајине Реалин Квезон, на око 60 километара источно од главног града Манила.

Досад се зна да је страдало пет мушкараца и две жене, док је 120 путника спасено, а 23 је морало да добије медицинску помоћ, пренео је Ројтерс.

На фотографијама које је приказала обласка стража виде се људи у прслуцима за спасавање како чекају спасилачке бродове, док су неку пребачени на сигурно теретним бродом који је пролазио кроз ту област.

Пожар и густ дим захватио је двоспратни путнички брод.

Узрок пожара се још не зна, али Ројтерс додаје да Филипини, архипелаг од више од 7.600 острва, имају лошу репутацију у безбедности у поморском саобраћају, јер су бројна пловила крцата људима, а и бродови су стари.

Управо се на Филипинима десила најгора бродска несрећа свих времена, када је око 5.000 људи погинуло након што се путнички трајект Дона Паз сударио са нафтним танкером Миндоро, јужно од главног града Маниле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)