НА СНАЗИ ОД 1. ДО 17. ДЕЦЕМБРА: У Пољској нове рестриктивне мере

Танјуг

29. 11. 2021. у 15:56

ПОЉСКА ће забранити летове у седам афричких земаља, продужити карантин за неке путнике и додатно ограничити број људи који могу да одлазе у објекте попут ресторана, а све због нове варијанте корона вируса омикрон.

НА СНАЗИ ОД 1. ДО 17. ДЕЦЕМБРА: У Пољској нове рестриктивне мере

Фото: АП

Нове мере ће бити на снази од 1. до 17. децембра, пренео је Ројтерс.

Пољске власти су раније саопштиле да се земља приближава врхунцу четвртог таласа заразе ковид-19, али је појава нове варијанте помутила изгледе за ток пандемије.

- Морамо да ценимо важност овог феномена и ризик који представља нова мутација - рекао је министар здравља Адам Ниеџиелски на конференцији за новинаре.

Он је казао да ће Пољска забранити летове у седам афричких земаља у којима је омикрон присутан и продужити карантин за особе који се враћају из ових земаља на 14 дана.

Људима који путују у Пољску изван шенгенске зоне, карантин ће бити продужен на 14 дана, уз могућност тестирања након осам дана како би се скратио период изолације.

Земља ће, такође, пооштрити ограничења везана за број људи којима је дозвољено да посећују места попут ресторана и биоскопа, смањујући ограничење на 50 одсто од пуног капацитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)