ЕУ ОЦЕНИЛА: Филмови и ТВ садржаји из Велике Британије су претња европској култури

Танјуг

21. 06. 2021. у 22:57

ЕУ се спрема да реагује против несразмерне количине британског телевизијског и филмског садржаја који се приказује у Европи након Брегзита.

ЕУ ОЦЕНИЛА: Филмови и ТВ садржаји из Велике Британије су претња европској култури

Фото: Пиксабеј

Велика Британија је највећи европски произвођач филмског и ТВ програма, вредног 1,4 милијарде фунта од продаје међународних права, али је њена доминација описана као претња европској културној разноликости у интерном документу ЕУ у који је британски дневник Гардијан имао увид.

Ово питање ће се вероватно придружити листи тачака због којих влада велика напетост у односима ЕУ и Британије од када је она напустила јединствено тржиште и царинску унију, укључујући спорове о продаји британских кобасица у Северној Ирској и издавању дозвола у риболовним водама.

Према директиви о аудиовизуелним медијским услугама ЕУ, већина програма који се емитује мора бити програм европског садржаја на земаљској телевизији и мора чинити најмање 30 одсто броја наслова на платформама на видео на захтев (ВОД), као што су Нетфликс и Амазон.

Земље попут Француске отишле су даље, одредивши квоту од 60 одсто за европске садржаје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ИЗАЂИ, МАЛА: Погледајте шта Срби певају Куртијевом градоначелнику у Звечану (ВИДЕО)