ДРЖАВНИ ТУЖИЛАЦ БИХ: Диана Кајмаковић на "црној листи" САД

Танјуг

26. 09. 2022. у 19:29

ДРЖАВНИ тужилац Босне и Херцеговине Диана Кајмаковић од данас се налази на “црној листи” САД, саопштила је Канцеларија за контролу имовине странаца (ОФАЦ) Министарства финансија САД.

ДРЖАВНИ ТУЖИЛАЦ БИХ: Диана Кајмаковић на црној листи САД

ФОТО: Аваз

Кајмаковић се терети за корупцију и урушавање демократских процеса и институција Западног Балкана.

-Диана Кајмаковић је континуирано урушавала демократију и владавину права у Босни и Херцеговини, изјавио је подсекретар за борбу против тероризма и обавештајне финансијске послове у Министарству финансија САД Брајан Нелсон.

У саопштењу се наводи да је Кајмаковић, упркос својим обавезама у вршењу дужности тужиоца које подразумевају избегавање малверзација, прави пример корумпираног државног службеника и додаје да је повезана са криминалним организацијама уплетеним у трговину наркотицима.

Наводи се да су истражиоци до ових података дошли анализирањем приватних комуникација вођених посредством криптованих апликација за размену порука.

-Криминалци који су користили овај канал комуникација помињали су Кајмаковић. Као подршку трговцима наркотицима и другим криминалцима, Кајмаковић је помагала у прикривању доказа, спречавању кривичног гоњења, и на друге начине помагала незаконите активности у замену за материјалну добит, пише у саопштењу.

Министарство наводи да ће сва имовина коју Кајјмаковић и лица повезана са њом поседују у САД бити блокирана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

Коментари (0)

ЈЕДАН ПАПА ЈЕ БИО СРБИН Звали га гвоздени и задужио је Рим