САД КРОЈЕ ИЗБОРЕ У БиХ: Санкције су инструмент утицаја на бирачко тело

С. М.

09. 09. 2022. у 08:23

САД и западни фактори, када је реч о предстојећим општим изборима, директно ће се мешати у изборни процес настојећи да на власт у БиХ дођу њихови послушници, иако све анкете показују да поменути кандидати за тако нешто немају шансе, изјавио је Шеф Представништва Републике Српске у САД Обрад Кесић.

САД КРОЈЕ ИЗБОРЕ У БиХ: Санкције су инструмент утицаја на бирачко тело

Фото Д. Поздеровић

- O томе сведоче и санкције САД уведене важним српским представницима који воде политику у интересу Српске, а међу којима је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. САД тиме показују кога воле или не воле, а поменуте санкције јесу инструмент утицаја на бирачко тело - рекао је Кесић.

Такође, додао је он, намеће се атмосфера страха и слањем додатних трупа, игнорисањем Дејтонског споразума и међународног права, рушењем владавине права.

- Све то говори да са аспекта САД пролазе само демагози који су послушни и њима прихватљиви. Да закључим, они би волели да након избора дође до велике и нагле промене и да поменути послушни људи дођу на власт - рекао је Кесић.

Он је додао да ће САД и западни фактори у БиХ користити сваки механизам на том плану.

- То је све покушај директног мешања и да се фингирају резултати избора. Плашим се да ће почети да користе радикалније мере преко ЦИК БиХ који је проблематичан када је реч о легитимности и законитости, а то је опасно у смислу да директно мењају исход избора и вољу грађана који ће да гласају. Све то апсолутно не води стабилности и деескалацији у БиХ - навео је Кесић.

НЕУСПЕШНА ДИПЛОМАТИЈА

КЕСИЋ је појаснио да чињеница што САД све више уводе санкције лидерима јесте признање да је америчка дипломатија неуспешна и да нема капацитете да користи уобичајене дипломатске мере да постигне резултате.

- Они то сада раде преко таквих притисака, условљавања и претњи. То је као у Орвеловим делима када се установи Министарство за мир, а оно спроводи рат. Тужно је што су санкције САД главни адут због чега се може рећи да је њихова дипломатија трула и неуспешна - оценио је Кесић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну