КОЛАР КАНДИДАТ ЗА ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУКОВАРА: Председник СДСС-а изнео планове и циљеве којима ће се руководити на изборима

Новости онлине

13. 04. 2021. у 11:54

ПОВОДОМ 24. године постојања Градске организације Самосталне демократске српске странке Вуковар одржана је конференција за медије на којој је Срђан Колар представљен као кандидат за заменика градоначелника Вуковара из редова српске националне мањине.

КОЛАР КАНДИДАТ ЗА ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУКОВАРА: Председник СДСС-а изнео планове и циљеве којима ће се руководити на изборима

Фото: СДСС

Срђан Колар је рекао како ће водити афирмативну кампању као и да ће у своме раду бити говорник мира, међусобног уважавања и као и мост између матичне државе Србије и ових крајева

Председник вуковарске градске организације СДСС-а Срђан Колар изнео је окупљеним представницима медија планове и циљеве којима ће се водити као кандидат, али и као заменик градоначелника из редова српске мањине, уколико добије поверење грађана за ту функцију.

– Основни циљ ми је заступање интереса српске заједнице која живи у граду Вуковару, на начин да будем равноправан партнер људима који буду водили овај град у будућности, да се не сакривамо и не прозивамо медијски једни друге испразним флоскулама, већ да се ухватимо посла онако како треба и како наше становништво заслужује. Циљ ми је такође и међусобно уважавање и поштовање, као и да Вуковар буде град у који људи долазе, а не одлазе, који поштује различитости и негује оно што представља српски народ у Вуковару – рекао је Колар.

– Ми нисмо никаква статистичка грешка. Моје име није функција, моје има је име човека који се родио у Вуковару, живи у Вуковару, моја деца овде похађају наставу по моделу А и тако желим да остане,  чак и да унапредимо међусобне односе јер сам човек дијалога и тако ћу функционисати у будућности – поручио је Колар бирачима.

Вуковарска градска организација СДСС-а велику пажњу придаје и младима, а један од планова је и отварање клуба младих.

Фото: СДСС

- Сведоци смо дешавања у граду који нису добри, а то су међусобни вршњачки сукоби који су мотивисани одређеном политичком елитом која подржава такав однос између српског и хрватског народа. Пре свега, ради се о средњошколцима и младима. Многи ове сукобе приписују томе што деца не похађају наставу заједно. По мени је то политичка флоскула, која нема упориште ни у законима, ни у реалној ситуацији. Ми као странка и ја као кандидат за заменика градоначелника ћемо се борити за центар младих у Борову насељу, месту где млади највише бораве. То је наш пројекат у којем ћемо окупити сву младост и усмерити их на међусобно уважавање. Циљ нам је да младе одвојимо од негативног утицаја друштвених мрежа – издвојио је Срђан Колар један од страначких фокуса.

Осим медијске конференције, у 09.04 је у просторијама СДСС-а у Вуковару било веома свечано јер су, поводом 24. годишњице оснивања вуковарског СДСС-а, подељене плакете и признања члановима који су активни у странци дуже од 15 година.

Осим председника ГО СДСС Вуковар Срђана Колара окупљенима се обратио и један од од оснивача Самосталне демократске српске странке Војислав Станимировић који је подсетио на почетке деловања странке, прве изборе и саборске дане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)