ГРДОСИЈА ЗАГРИЗЛА УДИЦУ, БОРБА ТРАЈАЛА ПОЛА САТА: Какав улов риболовца у Италији, уловио сома од чак 285 центиметара (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлине

05. 06. 2023. у 10:18

ЈЕДАН италијански риболовац могао би да постане нови светски рекордер, јер је из набујале реке извукао сома гигантских размера.

ГРДОСИЈА ЗАГРИЗЛА УДИЦУ, БОРБА ТРАЈАЛА ПОЛА САТА: Какав улов риболовца у Италији, уловио сома од чак 285 центиметара (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Инстаграм/madcat_fishing

Како је објављено у саопштењу од 31. маја, Алесандро Бјанкарди, професионални риболовац, члан МАДЦАТ риболовачког тима, кренуо је на "соло" пецање, на реку По.

Седећи у малом рибарском чамцу, он је штапом испитивао блатњаву воду, а после неколико забачаја, нешто велико и моћно му је загризло удицу.

- Риба је била мирна неколико секунди, а онда је започела страховита битка - рекао је Бјанкарди који се борио са рибом, али и са јаким струјама и поплавним материјалом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MADCAT (@madcat_fishing)

Иако је могао да осети снагу рибе, пецарош није могао да види ову "звер" скоро 40 минута, колико је трајала борба.

А онда је угледао свој улов.

У саопштењу се наводи да је то био велшки сом, дужине око 2,85 метара.

- Када је први пут испливао на површину, схватио сам да сам закачио чудовиште. Адреналин ме је преплавио, али сам се успаничио да бих могао да га изгубим - рекао је Бјанкарди и додао да се сам суочио са највећим сомом кога је икад видео у свом 23-годишњем риболовачком стажу.

Покушао је да зграби рибу руком, али безуспешно. После готово антологијске битке која је трајала више од пола сата, савладао је неман коју је извукао на обалу.

Потом је позвао пријатеље који су му помогли да измери улов. Званично мерење Бјанкардијеве рибе обављено је уз присуство 10 сведока, наводи се у саопштењу.

Сом је имао 285 цм, што је за 4 цм већа дужина у односу на сома тренутног светског рекордера: велшку грдосију од 281 цм су у априлу, такође у реци По, уловила два немачка пецароша.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MADCAT (@madcat_fishing)

Тежина Бјанкардијевог улова ће остати мистерија, јер је риболовац пустио рибу на слободу пре мерења, плашећи се за безбедност овог ретког примерка.

Бјанкарди се нада да ће џиновски сом и другим риболовцима пружити исту радост као и њему.

Најтежи сом, признат од Међународног удружења спортских риболоваца (ИГФА), такође је уловљен у реци По, 2010. године и тежио је скоро 135 килограма.

Документација о овом улову послата је у ИГФА, где ће највероватније поставити нови рекорд у погледу дужине рибе.

Улов из 2010. године засад је неприкосновен, известили су "Фиелд анд Стреам".

(Телеграф)

БОНУС ВИДЕО: СПЕКТАКУЛАРНИ СНИМЦИ КИТОВА - Дивови код обала Аргентине припремају се за доношење младих на свет

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (1)

НЕКЕ НАМИРНИЦЕ СТРОГО ИЗБЕГАВАО: Како је Тесла чувао здравље - чудио се шта све људи радо једу