ОСВОЈИЛИ ЧАК 14 МЕДАЉА: Велики успех полазника РЦТ "Михајло Пупин" из Панчева

Б.Б.

26. 03. 2023. у 20:58

ОСАМ златних, две сребрне и четири бронзане медаље из математике, информатике и историје - скор је учешћа полазника Регионалног центра за таленте "Михајло Пупин" из Панчева на Републичкој смотри истраживачких радова ученика средњих школа.

ОСВОЈИЛИ ЧАК 14 МЕДАЉА: Велики успех полазника РЦТ Михајло Пупин из Панчева

Фото: РЦТ "Михајло Пупин"

Млади историчари су били без премца, a у град на Тамишу донели прознања за освојених чак седам првих места. У победничком тиму професора Николе Конеског су били - Добрица Банковић, Ана Орловић, Зорана Трипковић, Душан Младеновић, Александар Јевтовић и Дуња Костић, док су се на другом месту нашли Мајда Старчев и Александар Стефановић, а на трећем Душан Милојевић.

Међу математичарима, најбољи је био рад Стефана Илића, чији ментор је професор Милутин Којић, а трећепласиране у истој конкуренцији су Милица Гагић, у сарадњи са ментором професорком Надом Ранковић и Марија Миленовић, са менторком професорком Јеленом Матовић. И у области информатике најсјајније одличје је однео Панчевац, и то Александар Јурасовић, док је треће место припало Андрији Радивојеву, са ментором професором Ненадом Миленковићем.

У ове центре се пријављују најталентованији ученици, који желе да науче више него што им пружа школа. Они пролазе веома строг систем "идентификације". Тим психолога припрема тестове према узрасту, а тестирају се најмање четири врсте интелигенције. Пролазност на тестовима је око 40 одсто. Следећи степеник је консултативна настава по научним областима, на основу које кандидати треба да дефинишу свој истраживачки пројекат. Ту се прави нова селекција, а они који буду најбољи, крећу на менторску наставу, "један на један". Ђаци имају рок у коме треба да заврше пројекат.

Такмичење је одржано је у просторијама Образовног система „Руђер Бошковић” у Београду, у организацији Регионалног центар за таленте „Никола Тесла” Београд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЈОШ 100.000 ВАУЧЕРА НА 5.000 ДИНАРА Вучић: Желимо да замолимо људе, да и лето и зиму проведу у Србији