ПОЧЕЛА ПРИПРЕМНА ПРЕДАВАЊА: Бруцоши Машинског факултета већ у клупама

Б.Б.

26. 09. 2022. у 12:57

СВЕЧАНИМ пријемом и доделом индекса, за нову генерацију бруцоша Машинског факултета у Београду данас су почела петодневна припремна предавања из физике и математике. Основна идеја је да се бруцоши, недељу дана пре почетка предавања, упознају са градивом неопходним за несметано праћење наставе која је базирана управо на тим научним дисциплинама.

ПОЧЕЛА ПРИПРЕМНА ПРЕДАВАЊА: Бруцоши Машинског факултета већ у клупама

Машински факултет


Претходно су будућим машинцима подељени индексу, а срећан почетак студирања пожелео им је проф. др Владимир Поповић, декан Машинског факултета. Он је изразио задовољство што је, после скоро три године од избијања пандемије коронавируса, Амфитеатар А поново испуњен до последњег места.
- Иако вама тако не делује, ово су најлепши дани у вашим животима. Дружите се и учите заједно, јер ћете на тај начин све препреке лакше савладати, а управа факултета ће се, заједно са наставницима, трудити да успешно и у року стигнете до циља - рекао је професор Поповић.
Истичући да Машински факултет постоји због студената, он је подсетио да је претходних година много тога урађено на повезивању и бољој комуникацији са младим академцима.
- На факултету имамо различите пројекте који су реализовани управо у сарадњи са студентским организацијама - навео је декан. - Издвојио бих пројекте "Студент ментор" и "Групно спремање испита", који су у великој мери допринели бољем успеху студената током студија, а самим тим и успеху факултета.
Он је подсетио да, из године у годину, расте интересовање младих за студије машинства, као и квалитет новоуписаних студената.
- То је добро за све нас, али оно што је можда важније од тога јесте чињеница да се с дипломом Машинског факултета све лакше и све брже долази до посла у нашој држави - истакао је професор Поповић.
По једној независној анкети, Машински факулет је заузео треће место међу факултетима у Србији по лакоћи запошљавања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПРЕМИНУО ДАВОР ЈАЊИЋ: Преран одлазак глумца кога памтимо из Наташе и Чаруге