ПРЕТПРЕМИЈЕРА УЗ ПОШТОВАЊЕ МЕРА: „Покондирена тиква“ на сцени зајечарског театра (ФОТО)

С. М. ЈОВАНОВИЋ

10. 04. 2021. у 20:24

УЗ поштовање мера заштите од вируса корона у зајечарском театру у петак је изведена претпремијера „Покондирене тикве“ Јована Стерије Поповића у адаптацији и режији Оливере Викторовић Ђурашковић, која у представи глуми Сару, а потписује и избор музике. Оливерина „Покондирена тиква“ је у форми водвиља и кроз адаптацију и кроз поставку овог Стеријиног ванвременског комада.

ПРЕТПРЕМИЈЕРА УЗ ПОШТОВАЊЕ МЕРА: „Покондирена тиква“ на сцени зајечарског театра (ФОТО)

Фото: З. М. Јовановић

-Реч је о паметној комедији коју сам ставила у форму водвиља и кроз адаптацију и кроз поставку на сцену. У овом комаду Фема је заправо жртва своје амбиције да побегне из реалности и да из корена промени живот. Материјално је нешто што нас прилично оптерећује и некада и сада и поставља се питање ко је у овом комаду негативац, јер и сам ујка Митар каже Евици да је новац услов да се уда за кога жели – каже редитељка Оливера Викторовић Ђурашковић.

Фему глуми Наташа Петровић, Милош Танасковић је Светозар Ружићић, Ивана Бартуњек је Евица, Александра Манасијевић је Анчица, Предраг Грбић је Митар,Бранислав Мијатовић Јован, а Габријелу Бећаревићу је поверена улога Василија.

-Свуда имамо те „покондирене тикве“ које хоће да буду „мадам“ иако то нису. Текст је за сва времена, јер сам и у нашем граду посматрала како се понашају жене или девојке, које одједном ни из чега постану нешто, али не знају да се понашају иако се труде да се науче лепом понашању, па то на крају испадне смешно. Ето, то је Фема – каже Наташа Петровић, глумица зајечарског театра.

Премијера ове представе очпекује се у другој половини месеца, највероватније 20.априла.

У зајечарском позоришту са радошћу је примљена вест да од понедељка установе културе могу да примају посетиоце.

Фото: З. М. Јовановић

Tekst potpisa

- Недавно је завршена представа за децу „Лепотица и звер“, почетком фебруара “Лепотица Линејна”, сада „Покондирена тиква“, тако да се надамо да ћемо прву премијеру имати у наредних седам до 10 дана. Након тога имаћемо две до три премијере до краја сезоне. Радимо „Антигону“ у копродукцији са приштинским позориштем и планирамо да њена премијера буде на лето на Феликс Ромулијани , а такође планирамо да да радимо Нушића и Шекспира. Ова вест да ће и наше позоприште коначно моћи да ради и да ћемо имати чак 150 људи у публици даје нам наду да ћемо дечји позоришни фестивал одржати у мају и да ћемо у октобру одржати 30. Јубиларни Фестивал „Дани Зорана Радмиловића“ – каже Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)