"ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ": Милан Марић упутио снажну поруку младима који мисле о самоубиству

Novosti online

22. 03. 2021. у 19:21

ГЛУМАЦ Милан Марић искористио је прилику да, током гостовања на РТС-у, упути снажну поруку младима у Србији који се суочавају са менталним проблемима у врло изазовним временима пандемије.

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ: Милан Марић упутио снажну поруку младима који мисле о самоубиству

Фото: Принтскрин

Број самоубистава младих забрињава – прошле недеље су за само 24 сата три особе извршиле самоубиство у Београду. Ова, али и друга самоубиства младих у последње време, потресла су јавност и усмерила пажњу на угроженост менталног здравља, поготово младих.

Глумац Милан Марић је тим поводом, гостујући у Београдској хроници, младима поручио да разговарају о менталном здрављу и упутио им снажну поруку.

- Живот ионако јесте мање или више компликован и све оно што живимо последњих годину дана и више јесте као ванредно стање и може да утиче на то да се осећате усамљено, тужно, раздражљиво, несигурно.

Пробајте да причате са родитељима, пријатељима. Ако не желите са њима, можете да позовете људе из Националног центра за спречавање самоубиства, они раде 24/7, потпуно је анонимно, бесплатан је позив, број је 011 7777 000 или људе из организације Срце, они раде сваког дана од 14 до 23, број је 0800 300 303, можете анонимно да разговарате с тим људима. Заједно смо јачи - поручио је Милан Марић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)