Бранка Катић: Гледај „Балканског шпијуна“, шеруј и помози глумцима!

Промо

05. 01. 2021. у 14:30

ВЕЛИКИ је изазов читати култну Ковачевићеву драму преко зум-а. Надам се да ћемо успети да помогнемо нашим колегама, будите уз Моцартов јутјуб канал на Божић у 20 часова. За сваки шер, Моцарт повећава донацију Удружењу драмских уметника Србије.

Бранка Катић: Гледај „Балканског шпијуна“, шеруј и помози глумцима!

Фото: Промо

Култна драма, глумачке легенде и хуманост на делу – спектакл је загарантован! На Божић у 20 часова на Моцартовом јутјуб каналу биће емитована представа „Балкански шпијун“, у до сада невиђеној постави: Драган Бјелогрлић у улози Илије Чворовића, Мима Караџић као Ђура, Весна Тривалић тумачи лик Данице, Бранка Катић ћерке Соње, а Гордан Кичић Петра Маркова. За сваки шер током прва 24 сата, компанија Моцарт повећава фонд за помоћ Удружењу драмских уметника Србије, а и сами глумци одрекли су се својих хонорара како би се прикупило што више новца.

Онлајн пробе су увелико у току и по њима се види да публику очекује много смеха и добре забаве, а чувене глумце ће најављивати Зоран Кесић.

Радује ме овај пројекат, у добром сам друштву – истакла је Бранка Катић. – Сви се по први пут сусрећемо са овим форматом представе, преко зоом апликације. Пружићемо публици шансу да завири у наш глумачки процес, позивамо их да буду са нама док читамо култну драму Душка Ковачевића „Балкански шпијун“. То је баш леп изазов за све нас.

Фото: Промо

 

Представа у продукцији Спотлајт-а биће доступна за гледање укупно 48 сати, а комплетна постава и Моцарт позивају све да шеровањем током прва 24 сата учествују у ширењу добре енергије, али и свести о стању културе која је погођена епидемијом корона вируса.

Надам се да ћемо успети да помогнемо нашим колегама којима је помоћ у овим тешким временима неопходна – закључила је Бранка Катић.

- Ако ме се сете – сете, ако ме се не сете – то је била моја дужност - гласи реплика из „Шпијуна“. Сада је потребно да испунимо нашу дужност и помогнемо култури да прегура тежак моменат. Довољан је само један шер...

Желимо да ова хуманитарна верзија „Балканског шпијуна“ све насмеје и да барем у тих сат времена мислимо само на лепе ствари. Одазвала су се нека од наших највећих глумачких имена, легенде које су обелезиле нашу и југословенску сцену. Хвала глумцима на одвојеном времену, јер без њих ништа не би било могуће – поручио је Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација Моцарта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)