„САВРШЕНИ ПАРТНЕР“ ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ: Вечерас у Кикинди премијера представе Мире Гаврана ( Фото)

Рада Шегрт
Рада Шегрт

17. 05. 2024. у 14:28

„Савршени партнер“ нова је представа Народног позоришта у Кикинди која ће премијерно бити изведена вечерас. Биће то уједно прво играње у Србији овог текста Мире Гаврана, последњих 15 година најизвођенијег савременог хрватског драмског писца у региону.

„САВРШЕНИ ПАРТНЕР“ ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ: Вечерас у Кикинди премијера представе Мире Гаврана ( Фото)

Фото: Р. Шегрт

Играће се на малој сцени, па су карте одавно распродате, јер се, изгледа, публика ужелела добре комедије. Гавранову причу о потрази младе жене за савршеним мушким партнером, за кикиндски театар режира и адаптира Тијана Васић. Одабрала је да Тину и Барбару тумаче две глумице кикиндског позоришта, које заједно, а ни појединачно, никада нису лоше одиграле поверене улоге: Марина Воденичар и Мина Стојковић. „Савршеног“ мушкарца играће Владимир Максимовић, кога кикиндска публика, такође воли. Текст Мире Гаврана изабрали су професор београдског Факултета драмских уметности Ђорђе Марковић, некадашњи глумац, а однедавно уметнички директор кикиндског позоришта и редитељка Васић.

Фото: Р. Шегрт

Слева: Тијана Васић, Марина Воденичар, Мина Стојковић и Владимир Максимовић

- Текст је врло актуелан, говори о нашим животима и судбини човека у савременом свету, на комичан начин. Ово је прича о усамљености, изолованости и потреби појединца за савршенством. Једна жена има потребу и прегнуће за савршеним партнером, а тражећи своју идеалну половину налази се у разним ситуацијама. Овај комад требало би да пробуди свест да је човек као живо биће - незаменљив, у сваком погледу – навео је Марковић.

Редитељка Васић добро познаје кикиндско позориште, јер је пре неколико година овде поставила комад „Ковачи“. Сада гледаоцима нуди футуристичку комедију.

- Желимо да публици дамо представу која ће их разгалити и разонодити. Верујемо да ће им се допасти прича о успешној младој жени, растрзаној између каријере и потребе за љубављу, која покушава да пронађе партнера који може да испуни све њене жеље и очекивања. Представа не говори о љубави на први поглед, већ о конструисању љубавног партнера - андроида. Да ли је то могуће и да ли ће нам то донети баш оно што желимо и да ли ће нам то заиста одговарати или је права, непосредна љубав незаменљива, о томе говори комад – објаснила је Васићева.

Глумица Марина Воденичар игра улогу главне јунакиње, амбициозне жене Тине, посвећене послу, која одбацује момка с мањком амбиција и долази код Барбаре (Мина Стојковић) да јој уз помоћ андроида направи партнера робота, који ће имати све особине које она жели. Међутим, испоставља се да јој баш такав партнер не одговара.

Костиме и сценографију за „Савршеног партнера“ одабрала је Мина Миладиновић, композитор је Ана Крстајић, а сарадник за сценски покрет био је Анђелко Берош. Премијера је у петак, 17, маја, а реприза већ наредног уторка.

КОМЕДИЈЕ СА БАЛКАНА

Управа кикиндског позоришта, директорка Милена Живков и уметнички директор Ђорђе Марковић (ради волонтерски), определили су се да наредне две сезоне највише бирају комедије аутора из региона, са истог језичког подручја. Марковић је најавио да ће се једна од наредних представа бавити босанским менталитетом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

НАЈВЕЋА ТРАНСФОРМАЦИЈА Како је Фахрета постала Брена - Саша доживео шок кад ју је видео: Ово неће ваљати...