"ЧОВЕЧНОСТ-УСПОНИ И СУНОВРАТИ": Отворено 68. Стеријино позорје у Новом Саду

Танјуг

26. 05. 2023. у 23:14

СТЕРИЈИНО позорје, 68. по реду, под слоганом "Човечност-Успони и суноврати" почело је вечерас и трајаће до 3. јуна у Српском народном позоришту у Новом Саду.

ЧОВЕЧНОСТ-УСПОНИ И СУНОВРАТИ: Отворено 68. Стеријино позорје у Новом Саду

НП Београд

Према речима редитеља Јагоша Марковића, чијом беседом је отворена овогодишња манифестација, највећа награда је давати публици и служити пожоришту.

- Морамо чувати Позорје. И кад је најбоље, и кад то није, и кад смо поносни на њега, и кад смо љути на њега морамо га чувати, јер је мало вредности које трају у времену, а само се оне рачунају. Привилегија је бити на сцени и у њеној близини. Цена је велика одговорност, али она доноси ону опојну слободу. Позориште не мења свет, оно мења човека и то добро се тек после шири капиларно - истакао је Марковић.

Вечерас је одиграна прва по реду представа Деца, опера у 17 песама уз музику Ирене Поповић која потписује и режију, а према роману Милене Марковић, добитнице Нинове награде.

У такмичарском делу програма биће изведено осам представа, а селектор Стеријиног позорја је изјавио да нас и ове године очекују величанствене представе и да је главни критеријум при одабиру била њихова естетска вредност.

О Стеријиним наградама одлучиваће жири у саставу: Љиљана Пешикан Љуштановић у улози председнице жирија, Иста Степанов, Јуре Новак, Валентин Венцел и Иван Меденица.

Представа која ће бити одиграна у част награђених је Слика непознатог, а у нетакмичарској међународној селекцији Кругови биће изведене три представе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

ШПАНЦИ У ЧУДУ: Рафаел Надал понижен као никад до сада

Новак Ђоковић доказао је свима више пута да је најбољи тенисер свих времена. Док појединци покушавају све то да умање и да убаце и Роџера Федерера у ту трку, српски ас наставља да доминира. Сада је један податак показао колико је он испред свих, а то се никако неће допасти Рафаелу Надалу и Карлосу Алкаразу.

04. 10. 2023. у 08:51

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

МИХИНА МАЈКА У ЦРНИНИ: Слике из породичног дома славног фудбалера у Новом Саду сламају срце (ФОТО)