ПОЧЕЛА ЧЕТВРТА РУТА: Фестивал регионалних позоришта, од 1. до 6.децембра у Београдском драмском

В.В.С.

01. 12. 2022. у 14:34

НА Великој сцени "Оливера и Раде Марковић" Београдског драмског , од 1. до 6. децембра, одржаће се четврти РУТА група Триглав фестивал.

ПОЧЕЛА ЧЕТВРТА РУТА: Фестивал регионалних позоришта, од 1. до 6.децембра у Београдском драмском

фото:Архива "Новости"

Регионална унија театара РУТА настала је са идејом да окупи позоришта из бивших југословенских република сличног сензибилитета и током трајања фестивала на једном месту прикаже њихова достигнућа, допринесе размени искустава гостујућих ансамбала, као и да играјући своје продукције промовише најбоља остварења.

Фестивал се одржава свака два месеца у другом граду домаћину, а нова издања увек започињу у Београдском драмском позоришту 1. децембра. На овогодишњем РУТА фестивалу гостоваће позоришта чланице уније из: Македоније, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Прва на програму у Београдском драмском била је "Божанствена комедија" (Франк Касторф,БДП), следи Мy наме ис Горан Стефановски (Бранислав Мићуновић, Драмски театар Скопље),"Јунакиње"( Александар Поповски, Местно гледалишче Љубљана), "Без портфеља" (Бранислав Мићуновић, Градско позориште Подгорица) и "Умри мушки" (Адмир Гламочак, Камерни театар 55 Сарајево).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну