"ПОКОЈНИК" У ГОСТИМА: На сцену Народног позоришта долази ансамбл ЦНП из Подгорице с Нушићевим комадом

В.В.С.

30. 11. 2022. у 17:26

ПРЕДСТАВА "Покојник", по тексту Бранислава Нушића (у адаптацији и режији Егона Савина) и извођењу ансамбла Црногорског народног позоришта из Подгорице, гостује у петак 2. децембра, на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

ПОКОЈНИК У ГОСТИМА: На сцену Народног позоришта долази ансамбл ЦНП из Подгорице с Нушићевим комадом

фото:Промо

Савин је радњу представе (урађена као заједнички пројекат Црногорског народног позоришта и Центра за културу Тиват) сместио у Подгорицу, у тридесете године двадесетог века.

- У овој комедији Нушић је директно насликао спрегу власти са криминалом, као што је отворено приказао полицијско насиље над грађанским правима и слободом сличности. Слика друштва у којем је закон - безакоње и пљачка, у "Покојнику" је лишена оне нушићевске веселости и разиграности. У сатиричном тону, препуном горчине, комична слика менталитета овде је замењена суморном сликом и опорим разрешењем без перспективе. Зато је сатиричко значење "Покојника" потпуно и веома ефектно - изјавио је Егон Савин.

Представа је после премијерног извођења 30. јула ове године у Центру за културу Тиват, наишла на одличне реакције критике и публике. Играју Марко Баћовић, Бојан Димитријевић, Бранка Оташевић, Горан Вујовић, Александар Радуловић, Лазар Драгојевић, Славко Kалезић, Слободан Маруновић, Стеван Вуковић, Дејан Иванић, Стеван Радусиновић, Радмила Божовић, Јадранка Мамић, Драган Рачић и Слободан Вујадиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ИМАО ЈЕ САМО ТРИ ГОДИНЕ, СВАКИ ДАН ГЛЕДАМ ЊЕГОВЕ СЛИКЕ Жика кроз сузе о смрти сина - Ипак сам захвалан Богу