НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА : Одржан традиционални 15. Фестивал традиционалних позоришних форми Војводине

Богољуб Грујић

05. 10. 2022. у 14:10

Традиционални 15-ти Фестивал традиционалних позоришних форми Војводине, у организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине и Културно уметничког друштва др Борислав Јанкулов у месту Јаша Томић, у општини Сечањ, окончан је доделом награда и признања најбољим актерима.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА : Одржан традиционални 15. Фестивал традиционалних позоришних форми Војводине

Novosti Redakcijska App

За најбољу представу популарног фестивала позоришних аматера, проглашено је остварење Путујуће позориште Шопаловић, у извођењу аматерског позоришта Мирко Таталовић Ћира из Нове Пазове, док је специјални жири за Републички фестивал у Малом Црнићи препоручио и представу На сав глас, домаћег позоришта Ђорђе Дамјанов – Ђекша из села Јаша Томић.
 
Награду за споредну мушку улогу у представи Опорука, позоришта Владимир Назор из Сомбора, добио је Душан Есаповић, док је посебно признање за споредну мушку улогу добио Синиша Јеринић глумац у представи На сав глас, позоришта Ђорђе Дамјанов – Ђекша, а награда за посебно глумачко остварење додељена је Емилији Дељанин за улогу Софије Суботић у представи Путујуће позориште Шопаловић.

Награду за најбољу мушку улогу добио је Јован Миљевић за улогу Филипа Трнавца у представи Путујуће позориште Шопаловић, а Ивана Гашић Грбић за улогу Симке у истој представи.

 За најбољег режисера проглашен је Александар Бако, за представу Путујуће позориште Шопаловић, којој је припала и награда за сценографију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању