"ОРИЈЕНТ ЕКСПРЕС" НА ЈЕСЕН: Позориште "Бошко Буха" сумирало протеклу сезону и најавило нове пројекте

В. В.С

16. 07. 2022. у 11:11

У ПРЕТХОДНОЈ театарској години Позориште "Бошко Буха" извело је (и даље на подстанарској адреси у Театру "Вук") више од сто двадесет представа, међу њима и два нова наслова: "Бокешки Д мол" Стевана Копривице, у режији Милана Караџића на Вечерњој сцени и "Чардак ни на небу ни на земљи" Ане Ђорђевић, у поставци Јане Маричић на Сцени за децу - саопштили су из нашег најстаријег позоришта за најмлађе.

ОРИЈЕНТ ЕКСПРЕС НА ЈЕСЕН: Позориште Бошко Буха сумирало протеклу сезону и најавило нове пројекте

Фото: Ata images

Глумци Позоришта "Бошко Буха" играли су на гостовањима у Смедереву, Ћуприји, Зрењанину, Лазаревцу, Новом Саду и Бору, а представа "Чардак ни на небу ни на земљи" учествовала је на фестивалу позоришта за децу Зајечар и донела Теодори Ристовски награду за улогу Аждаје.

На јубиларном, 30. Которском фестивалу позоришта за дјецу, као и на фестивалу Пургаторије у Тивту учествовала је "Хајди" Милене Деполо (по роману Јохане Шпири), у режији Ђурђе Тешић.

А две "Бухине" представе имале су јубиларна, педесета извођења - "Поштени провалник" Дарија Фоа (у режији Милана Караџића) и "Пепељуга" Игора Бојовића у редитељском читању Иве Милошевић.

Такође, представа "Крчмарица Мирандолина" Карла Голдонија (у поставци Југа Радивојевића) прославила је петнаести рођендан. За нову сезону, увелико теку припреме комада "Убиство у Оријент експресу" Кена Лудвига (по роману Агате Кристи) у режији Даријана Михајловића, а премијера се очекује на јесен. У овом чувеном кримићу, публика ће гледати Андрију Милошевића у улози Поароа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

НА СВОЈОЈ КОЖИ САМ ОСЕТИЛА Петра Дивац проговорила о проблемима које је имала јер је УСВОЈЕНА