НАЈБОЉИ "СЕВЕРНИ ПОЛ": Завршен девети Башта фест у Бајиној Башти

В.В.С.

04. 07. 2022. у 13:38

БАШТА Фест, девето издање интернационалног фестивала кратког играног филма у Бајиној Башти, свечано је затворено доделом награда за најбоља филмска и глумачка достигнућа, пројекцијом филма "После зиме" и концертом групе "Коикои".

НАЈБОЉИ СЕВЕРНИ ПОЛ: Завршен девети Башта фест у Бајиној Башти

фото:Милена Арсенић

Награду "Златна имагинација" за најбољи филм у целини добило је остварење "Северни пол" редитељке Марије Апчевске (Северна Македонија, Србија). У свом образложењу жири је истакао да је ово "изузетно уверљив генерацијски филм који одважно и на свим нивоима кореспондира са публиком". Награда "Златна интерпретација за најбољу женску улогу додељења је глумици Катрин Грожан за улогу Адел у филму "Атомска породица" редитељке Фостин Креспи из Белгије, а за најбољу мушку улогу глумцу Луки Минелију за улогу у истом филму, "за снажну, емотивну, али надасве суптилну игру глумаца". Специјална награда додељена је глумачком ансамблу филма "Кротки" редитеља Јована Димоског (Србија).

Главни жири фестивала чинили су Марта Бјелица, глумица из Србије, Душан Касалица, редитељ из Црне Горе, и Лана Матић, продуценткиња и селекторка Загреб Филм Фестивала из Хрватске.

Регионалну награду "Златна визуализација" за најбољу камеру добио је Иван Иџојтић за фотографију у филму "Наш први покушај", редитељке и сценаристкиње Саре Гргурић.

Девети Башта Фест затворен је пројекцијом филма "После зиме" Ивана Бакрача после доделе награда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛЕГЛА НА ХАУБУ АУТА У ПОКРЕТУ: Снимак из Београда запрепастио мреже (ВИДЕО)