ОД ВЕЛИКОГ КОРАЛНОГ ГРЕБЕНА ДО ВАТРЕНЕ СИЛЕ: Вијасат Нејчр нас води у "дивљу Аустралију"

В. Н.

29. 11. 2021. у 09:58

У НОВОМ тематском блоку "Дивља Аустралија", који на каналу "Вијасат Нејчр" почиње да се приказује од среде, 1. децембра, у 18.00, одајемо посебну почаст природи Аустралије.

ОД ВЕЛИКОГ КОРАЛНОГ ГРЕБЕНА ДО ВАТРЕНЕ СИЛЕ: Вијасат Нејчр  нас води  у дивљу  Аустралију

Фото Вајасат

Кроз низ документарних емисија које ће нам открити сва лица најсувљег континента на свету, са Дејвидом Атенбороуом посетићемо Велики корални гребен, срешћемо се са мистериозним и опасним животињама аустралијске дивљине, а затим ћемо се вратити кроз време и истражити праисторијску Аустралију.

Открићемо који су све фактори утицали на дивљи свет овог континента - од посета туриста који за собом остављају еколошку пустош, преко градње великих градова на ретким речним токовима који сиромашној аустралијској природи дају живот, до криволова који у опасност доводи разноврсан животињски свет.

У оквиру специјала посвећеном Аустралији чека нас и премијера емисије "После пожара - опоравак аустралијске природе", која ће на програму "Вијасат Нејчр" бити емитована у недељу, 5. децембра, у 18.00.

Емисије обилују видео записима који гледаоце остављају без даха, а који нас уз појашњења експерата воде на узбудљиво путовање кроз природни свет.

Фото Вајасат

Аустралијска фауна има дугу и импресивну историју преживљавања, записану у својој прошлости. Ватра је сила која је обликовала природу Аустралије. Како је сезона шумских пожара 2019. брутално јасно показала, климатске промене повећавају обим и интензитет шумских пожара. Овај документарац приказује дугорочни опоравак дивљег света после огромне катастрофе, кроз приче о нади, људској интервенцији и отпорности.

Серијал пружа важну поруку да морамо да штитимо нашу животну средину и предузмемо нешто ради одржавања биодиверзитета на нашој планети, и то пре него што буде прекасно.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (0)

ЛИСТА НАЈРЕЛИГИОЗНИЈИХ ЗЕМАЉА: Србија на изненађујућем месту