ЧЕКИЋЕМ УДАРАО МАЛОЛЕТНИКЕ: Оптужница власнику кафића у Нишкој Бањи, прети му доживотна робија!

Ј. ЋОСИН

26. 02. 2021. у 16:03

ВИШЕ јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Ивице М. (44) из Нишке Бање власника кафића који је 29. августа прошле године на прослави 18. рођендана чекићем ударио у главу седамнаестогодишњег Н.А. а на исти начин лакше повредио његовог вршњака Ђ.И. који су били гости кафића.

ЧЕКИЋЕМ УДАРАО МАЛОЛЕТНИКЕ: Оптужница власнику кафића у Нишкој Бањи, прети му доживотна робија!

Фото: Ј.Ћ.

- Окривљени се терети да је у Нишкој Бањи у објекту са базеном “Х2О” чији је власник, способан да схвати значај свог дела и управља својим поступцима, умишљајно покушао да лиши живота више лица тако што је након краће расправе са оштећенима у вези дужине трајања рођенданске прославе која је била у току, захтевао од њих да напусте журку претећи да ће је у супротном прекинути, а затим чекићем ударио у главу двојицу малолетника – наводи тужилаштво.

Како је утврђено-судско медицинским вештачењем, Н.А. је задобио отворени утиснути прелом крова лобање у левом темену - слепоочном пределу са изливом крви између тврде и меких можданица и крварењем у подручју тзв. “Силвијеве јаме” што је тешка телесна повреда опасна по живот.

- Након што је малолетник пао на земљу и изгубио свест, окривљени је чекићем ударио и његовог друга у главу, наневши му повреду у виду отока ткива поглавине изнад левог ока, са потресом мозга која је у време настанка представљала лаку телесну повреду. Након напада, удаљио се са лица места у непознатом правцу, а био је свестан противправности и забрањености свог дела и хтео је његово извршење чиме је извршио кривично дело тешко убиство у покушају – навело је тужилаштво.

Подсетимо, Н.А. је био гост на прослави осамнаестог рођендана школске другарице када је дошло до инцидента. Власнику базена се највероватније није допало што су се млади који су мало више попили, превише опустили па је покушао да журку скрати што је довело до конфликта, па је Ивица ишамарао једног тинејџера. Н.А. и двојица његових другова су покушала да заштите нападнутог дечака, али је власник базена дохватио чекић и њиме изударао малолетнике.

Тужилаштво је затражило да се окривљеном продужи притвор који му је последњи пут продужен решењем Апелационог суда од 18. новембра 2020. године.

За дело које му се ставља на терет Ивици М. прети казна затвора од најмање десет година до доживотне робије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)