"ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ" Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за "Новости": Хвала српској полицији

Марко Колашинац
Марко Колашинац

18. 06. 2024. у 13:03

СРЕЋНИ смо што се догодило хапшење у случају нестанка Ане Кнежевић. Хапшење Давида није било изненађење за нас, посебно због тога што је од самог почетка лагао где се налази. Захвални смо српској полицији на истрази и на свему што раде како би правда била задовољена.

ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за Новости: Хвала српској полицији

Фото: Новости

Ово је порука коју од породице и пријатеља нестале Ане Кнежевић (40), за "Новости", преноси њена најбоља другарица.

Сана Рамоу са Флориде, најбоља другарица Ане Кнежевић (40) која је мистериозно нестала у Мадриду и којој се 2. фебруара губи сваки траг, открива за "Новости" да је њен супруг, Србин, Давид Кнежевић, који се налази у америчком затвору због сумње на отмицу, од почетка показивао сумњиво понашање и да је од првог дана лагао где се налази.

- Ја сам одмах причала са њим након Аниног нестанка и он ми је говорио да се налази у Форт Лодердејлу. Одбио је да позове полицију. Питала сам га да заједно путујемо из Мајамија у Мадрид како бисмо помогли полицији у потрази. Он је рекао да хоће, а онда је напрасно отишао у Србију и саопштио ми да је унајмио адвокате - прича Сана.

Наводи да јој је његово понашање од почетка било чудно и да му је то одмах и саопштила.

Фото: Новости

Сана Рамоу, најбоља другарица Ане Кнежевић

- Рекла сам му да не разумем зашто је отишао у Србију, уместо у Мадрид. Онда смо сазнали да је све време био у Србији. Када смо сазнали да је ухапшен, нисмо били изненађени, али смо били у потпуном шоку када смо читали извештај о томе који су докази пронађени против Давида. То је било веома трауматично - прича кроз сузе Сана.

Сваки дан се нада да ће пронаћи своју најбољу другарицу и само жели да правда буде задовољена.

- Много сам срећна сам што чујем да српска полиција проводи истрагу. Веома смо им захвални што сарађују са шпанским истражитељима и ФБИ - истиче она.

Каже да су жене свакога дана жртве насиља и да многе породице и пријатељи не дочекају да злочинци буду ухапшени.

Фото: Профимедиа

Породица Ане Кнежевић

- Они само знају да су њихови најближи жртве бруталног насиља, али никада не добију одговоре и не дочекају правду. Ми смо веома срећни и надамо се сваког дана да ће наћи Ану. Последње што сам чула је да истражитељи чекају податке ГПС уређаја са аутомобила који је Давид рентирао у Србији и да ће лоцирати сваки километар којим се аутомобил кретао. И даље полажем наде у то да ће пронаћи Ану и верујем да ће правда бити задовољена - закључује Сана за "Новости".

Шпанска полиција у Београду

Агенти чувене Групе 12 шпанске националне полиције из Мадрида, специјализоване за потраге за несталим лицима, од среде се налазе у Србији, тачније у Београду, где са својим српским колегама настављају потрагу за телом Ане Кнежевић, али и врше реконструкцију сваког корака њеног супруга Давида Кнежевића који је у Америци оптужен, за сада, "само" за њену отмицу која се догодила почетком фебруара у Мадриду, пренели су београдски медији.

Фото: Принтскрин/Друштвене мреже

Поред агената Групе 12 у Србију су допутовали и представници Генералног комесаријата судске полиције, а главни циљ је да се утврди шта је радио Давид Кнежевић после шестодневног путовања колима од Београда до Мадрида и назад, и то управо у време када је његова супруга, рођена Колумбијка са америчким пасошем, мистериозно нестала у шпанској престоници.

Сумња се да је Давид тело донео у Србију, прегледају се камере

Како преносе шпански медији, агенти Групе 12 желе да утврде да ли је постојала могућност да се Кнежевић у Србију вратио са великим кофером за који се сумња да је у њега сместио тело своје бивше супруге (висока само 150 цм и тешка око 45 кг), мада је јасно да би то био веома рискантан потез због преласка више граничних прелаза од Шпаније до Србије.

Фото: Друштвене мреже

Шпанска и српска полиција раде на реконструкцији комплетног његовог кретања у том периоду по Србији, од уласка на граничном прелазу Батровци. Како сазнају београдски медији, прегледају се снимци са свих саобраћајних камера на ауто-путевима, али посебно у Београду, као и места која је иначе волео да посећује.

О сарадњи са Националном полицијом Шпаније и америчким Федералним истражним бироом (ФБИ) у случају америчке држављанке Ане Кнежевић, говорио је и главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић.

- Поступамо по замолницама Владе САД и Краљевине Шпаније које воде истраге о убиству Ане Кнежевић, против њеног супруга Давида Кнежевића. Амерички ФБИ Кнежевића сумњичи за кривична дела убиство држављанина САД у иностранству и отмица, а шпански истражни органи за кривично дело убиство. ВЈТ у Београду заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова Србије, са колегама из Шпаније и САД прикупља неопходне доказе против осумњиченог, који би могли да расветле случај Ане Кнежевић - рекао је Стефановић.

Саслушани и родитељи осумњиченог

У Београду су до сада већ обављени претреси просторија, испитано је више сведока, међу којима су и родитељи осумњиченог, затим лица из рентакар агенције у којој је Кнежевић изнајмио аутомобил којим се, како се сумња, одвезао до Шпаније. Такође су прикупљени докази о његовом кретању и телефонским комуникацијама, који ће бити прослеђени колегама из иностранства.

Фото: Принтскрин/Друштвене мреже

Ово је наставак потраге коју су претходних недеља шпанска полиција и ФБИ обављали пре свега на ауто-путу Р2, којим се Кнежевић кретао у повратку из Мадрида ка Београду, јер су постојале назнаке да се можда управо на овом делу ослободио тела. Међутим, интензивна потрага је завршена без резултата, па је пресељена у Србију.

Како је раније откривено, иако је Србин после нестанка Ане тврдио да је све време од доласка из Америке био у домовини, утврђено је да је он изнајмљеним аутомобилом ипак боравио у Шпанији.

Ко је Давид Кнежевић

Муж Ане Кнежевић, нестале у Мадриду 2. фебруара, важи за врхунског ИТ стручњака. 

Давид Кнежевић је радио као информатичар у једној београдској компанији, одакле је отишао у Америку. Данас се води као власник и оснивач ЕОX Солутионс са Флориде, а у власништву има и неколико вредних некретнина.

Београђанин је са Аном био у браку пуних 13 година.

Фото: Броwард Цоунтy Схерифф

Како су тврдили пријатељи нестале Ане, он се вратио у Србију са Флориде након нестанка супруге.

Они кажу да је Анин бивши муж "побегао" након што су га замолили за помоћ око њеног проналаска.

Потрага на терену

Паралелно са истрагом, врши се и претрага терена у Шпанији. Полиција је концентрисана на руту којом се кретала особа за коју се сумња да је Кнежевић у повратку. Полиција и агенти ФБИ претражују неприступачне терене, канале, увале, а на терену су и рониоци за неприступачне пределе под водом.

Нестанак Ане Кнежевић

Подсетимо, Ана Кнежевић Хенао нестала је 2. фебруара у Мадриду. Кобног дана примећен је сумњиви човек како са кацигом на глави прилази улазу у њену зграду, а потом спрејом шара сигурносну камеру и улази у зграду. Сат времена касније иста особа излази из зграде носећи у рукама кофер.

На основу података из истраге, полиција га је дан пре Аниног нестанка око 21.00 час увече лоцирала близу зграде у којој је становала његова још важећа супруга, иако су месецима били раздвојени у ишчекивању бракоразводне парнице. Како је објашњено, он је "обилазио и надгледао зграду како би видео начин да уђе непримећен у њу".

Фото: Приватна архива

Камере испрскане спрејом у згради где је Ана живела

Истрага је утврдила да је Давид, како би прошао непримећен и како не би оставио трагове о свом боравку, одлучио да не борави у хотелу, апартману или хостелу, већ је, према изворима из полиције – преспавао у аутомобилу.

Тих дана Аниним пријатељима почињу да стижу поруке са њеног броја телефона у којима их обавештава да је на улици упознала мушкарца са којим ће провести наредних неколико дана у његовој викендици у околини Мадрида. То им је било чудно, а како нису успели да ступе у контакт са њом, случај су пријавили полицији.

Истрагом је утврђено да је спреј којим је ишарана камера купљен у оближњој продавници. У разговору са продавцем полиција је утврдила да особа која подсећа на Давида купује спреј и лепљиве траке. И његов изнајмљени аутомобил, са украденим таблицама, уочен је у насељу у ком је становала Ана у Мадриду.

Фото: Принтскрин

Полицији се јавила и једна Колумбијка од које је Кнежевић тражио да му преведе одређене поруке на шпански језик, као и радница запослена у Давидовој и Аниној фирми на Флориди са пријавом да ју је Кнежевић приморао да позове осигурање и откаже одређене полисе везане за фирму.

Фото: Принтскрин

Запослена је рекла да јој је непријатно да се представља као Ана јер је нестала, на шта јој је Кнежевић одговорио да мора, ако хоће плату.

БОНУС ВИДЕО:

У НОЋИ ЊЕНОГ НЕСТАНКА ВИЂЕН ЈЕ МУШКАРАЦ: Најбоља другарица Ане Кнежевић за "Новости"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

СКАНДАЛ! Песме о терористичкој ОВК пуштене на стадиону  пред утакмицу Борца (ВИДЕО)