ПРЕТРАГА КРИЈЕ ИСТИНУ О ТОМЕ ШТА ЈЕ БРАЈАН УРАДИО АНИ? Гуглао три хемикалије, познато како оне могу деловати на људско тело

Novosti online

26. 01. 2023. у 22:11

БРАЈАН Волш, оптужен за убиство супруге Ане Волш, користио је "ајпед" свог сина где је на Гуглу претраживао одговоре на питања у данима пре, али и након њеног нестанка.

ПРЕТРАГА КРИЈЕ ИСТИНУ О ТОМЕ ШТА ЈЕ БРАЈАН УРАДИО АНИ? Гуглао три хемикалије, познато како оне могу деловати на људско тело

Фото: Инстаграм/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Претраге на Гуглу наводно су се наставиле данима. Међутим, како је речено на суду, Брајан је и пре наводног нестанка супруге Ане 1. јануара, претраживао Гугл.

Језива претрага

Међутим, када је полиција саопштила шта је све Брајан претраживао у ноћи након што је Ана нестала многи су остали у шоку.

Он је у почетку претраживао колико је времена потребно пре него што тело почне да се осећа и колико је потребно да тело почне да се распада, што може да упућује да се Брајан није одмах решио Аниног тела.

Затим је нешто после пет сати ујутру претраживао како се тело везује, који су најбољи начини да се неко реши тела, као и да ли могу да се баце делови тела.

На основу ових претрага полиција може да посумња да је Брајан Ану убио у нехату и да није унапред испланирао како би могао да се реши тела након злочина, али и да ју је након тога раскомадаоБрајан је око пола 12 ујутру гуглао и који је најбољи начин за одлагање тела, као и како очистити крв са дрвеног пода.

Уколико се Брајан заиста водио овим претрагама, то би могло да значи да је Брајан можда Ану раскомадао у подруму, где је полиција током претреса пронашла трагове крви и крвав нож.

Посебну пажњу у његовим претрагама привукле су три хемикалије луминол, формалдехид и амонијак.

Формалдехид за балзамовање тела

Иако је многима ово једињење непознато, људи који раде у мртвачницама га често користе, јер се помоћу њега балзамује тело.

Формалдехид је безбојан, запаљив гас јаког мириса који се такође користи за производњу грађевинског материјала и производа за домаћинство.

Ово једињење мења ткива на ћелијском нивоу тако да бактерије не могу да расту. Могло би се рећи да буквално разбија састав ћелија и ткива.

Чему слижи луминол?

Брајан је 1. јануара у 11.56 претраживао на таблету свог сина "Луминол за откривање крви".

Луминол је хемијско једињење које показује луминисценцију, са плавим сјајем, када се помеша са одговарајућим оксидацијским агенсом. Луминол је бела до бледо-жута кристална чврста супстанца која је растворљива у већини поларних органских растварача, али нерастворљива у води.

Форензичари користе луминол да открију количине крви у траговима на месту злочина, јер реагује са гвожђем у хемоглобину. Биолози га користе у ћелијским тестовима за откривање бакра, гвожђа, цијанида, као и специфичних протеина путем "Вестерн блотирања".

Када се луминол равномерно распрши по површини, трагови активирајућег оксиданса чине да луминол емитује плави сјај који може да се види у замраченој просторији. Сјај траје само око 30 секунди, али се може фотографски документовати. Сјај је јачи у подручјима на које падне више спреја, мада је важно напоменути да интензитет сјаја не указује на количину крви или другог присутног активатора.

Шта се дешава када се делови тела ставе у амонијак?

Међу бројним Брајановим претрагама нашла се и једна о амонијаку. Брајан се наиме питао, "шта се дешава са деловима тела који се ставе у амонијак".

Иако је амонијак широко распрострањен и налази се у бројним средствима за чишћење, ово хемијско једињење многи најбоље распознају по непријатном мирису.

Стручњаци упозоравају да овим једињењем треба руковати опрезно, јер уколико дође у додир са кожом може да доведе до озбиљних опекотина. Контакт тела са течним амонијаком, такође може да изазове и промрзлине на телу.

С обзиром на то да је Брајан у радњи Хоме Депот купио средства за чишћење у вредности од 450 долара, а управо ту радњу недавно је посетила и новинарка Телеграфа, која борави у Бостону.

Тамо је разговарала са једним од радника, који јој је испричао да су његове колеге виделе Брајана, као и да их је посетила полиција.

У овој радњи Брајан је куповао и тестере, крпе, траке, цераду, као и посебно заштитно одело.

Због тога полиција сумња да је Брајан у подруму највероватније раскомадао тело, а затим га је можда потопио у амонијак како би покушао да га се реши.

Уколико је то тачно, постоји вероватноћа да тело Српкиње и мајке троје деце никада неће бити пронађено.

Да подсетимо, Брајан Волш је прошле недеље оптужен за убиство супруге Ане Волш, пореклом из Београда, која је последњи пут виђена 1. јануара.

Тренутно је у притвору, укинута му је кауција, а следеће саслушање заказано је за 9. фебруар.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

Коментари (1)

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори