СЕСТРЕ ПУСТИЛЕ УБИЦУ У СТАН: Нови детаљи истраге о језивом злочину на Бежанијској коси

Е. Х.

26. 01. 2023. у 06:20

ПРИПАДНИЦИ београдске полиције трагају за особом, која је, како се сумња, око православног Божића, убила рођене сестре Јелисавету (76) и две године старију Гордану Ђукић у стану у насељу Бежанијска коса.

СЕСТРЕ ПУСТИЛЕ УБИЦУ У СТАН: Нови детаљи истраге о језивом злочину на Бежанијској коси

Фото: Н. Скендерија

Обдукцијом је утврђено да су обе брутално тучене, а једна од њих и угушена. Чекају се још ДНК и токсиколошка вештачења, али је недвосмислено потврђено да је реч о злочину.

Њихова беживотна тела пронађена су у згради у Улици Марка Пола и то после пријаве комшинице, која их није видела данима. Полиција је после уласка у стан затекла застрашујући призор. Било је трагова крви, једно тело је затечено на кревету, а друго на поду.

Пошто је стан био закључан, а кључа није било, верује се да га је злочинац понео са собом.

- Једна од верзија овог случаја је да су старице познавале свог џелата, јер су га пустиле унутра - наводи извор близак истрази.

- Истражује се и да ли је тачна информација да су имале одређену своту уштеђевине, јер је једна од њих, наводно, продала некретнину. Сасвим је могуће да је злочин почињен из користољубља, иако није било трагова преметачине. То може да укаже и на чињеницу да је убица знао где је новац.

Резултати вештачења, које је у току, довешће полицију до убице, иако постоји одређени круг људи који могу да се доведу у везу са злочином. Неколико њих је и испитано и полиција их држи "на оку", док не стигну анализе биолошких трагова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени