ИЗНЕТ САНДУК ЈОВАНА ВУКОТИЋА: Агенти и полицајци у цивилу пратили укоп шефа "шкаљарског клана" на гробљу Чево (ФОТО)

Новости онлине

27. 09. 2022. у 15:19

Шеф шкаљарског клана Јован Вукотић, убијен у Истанбулу, сахрањен је данас у породичној гробници на Цетињу у месту Чево.

ИЗНЕТ САНДУК ЈОВАНА ВУКОТИЋА: Агенти и полицајци у цивилу пратили укоп шефа шкаљарског клана на гробљу Чево (ФОТО)

Новости

Агенти и полицајци у цивилу пратили су укоп шефа "шкаљарског клана" на гробљу Чево због страха од новог напада "кавчана".

Новости

Породица је примала саучешће испред капеле од 11 сати па све до 15 часова. 

Сахрањен је на гробљу у селу Чево, код Цетиња, где је пре три године сахрањен и његов отац Веселин Вукотић, који је убијен у обрачуну два завађена которска криминална клана.

Подсећамо, Јован Вукотић је убијен 8. септембра у обрачуну кланова испред трудне супруге, ћерке и возача. Нападачи су ухапшени 16. септембра. У сачекуши су на њега кобног дана испалили четири хица.

Као директни извршилац означен је ухапшени Емеркан С., док је у убиству, односно праћењу Вукотића учестововала и једна жена, извесна Еланур Т.

Где се Чево тачно налази

Чево је насеље надомак Цетиња у Црној Гори, на око 31 км од Никшића и Даниловграда, опевано у Његошевом Горском вијенцу.

Историја каже да припада племену Озринићи у Катунској нахији. Према легенди, племе је добило назив по Озрихни (Озру) чији се син Неноје Озринић помиње у которском архиву 3. јуна 1335 године.

Кад је реч о историјату Чева, помиње се још у старим которским списима из 14. века, као српска жупа, насељена српским живљем. Најмоћнији међу Озринићима били су Вукотићи који су заузимали важна места у управљању племеном и доношењу одлука. Од чевских Вукотића потиче и сердар Јанко Вукотић који је бранио Пећ и Метохију, те српске снаге у Мојковачкој бици. Мештани Чева славе Арханђела Михаила.

За Црногорце Чево је симбол чојства и јунаштва, јуначке борбе и отпора Турцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

СРАМОТА... Ово је на столици затекао сваки навијач Црвене звезде који је данас дошао на дерби у кошарци, а тиче се Синише Михајловића