ЗВИЦЕР НАРУЧИО, РОЂАК РАДОЈЕ ОРГАНИЗОВАО? Нова сазнања безбедносних служби у региону о ликвидацији Јована Вукотића

Е. Х.

14. 09. 2022. у 07:15

УБИСТВО Јована Вукотића наручио је и финансирао Радоје Звицер, уз помоћ свог рођака одбеглог Радоја Живковића (36). Овај Никшићанин сумњичи се и да је главни организатор ликвидације наводног вође "шкаљарског клана", као и да је за то ангажовао екипу из Београда и Црне Горе. Усмрћени Которанин праћен је месецима и, практично, није могао ни да избегне смрт.

ЗВИЦЕР НАРУЧИО, РОЂАК РАДОЈЕ ОРГАНИЗОВАО? Нова сазнања безбедносних служби у региону о ликвидацији Јована Вукотића

Фото: Архив ВН

Ово су најновија сазнања црногорских и српских безбедносних служби, а подаци говоре и да наводни вођа "кавчана" Звицер, и његов рођак Живковић стоје иза готово свих последњих ликвидација људи који се повезују са "шкаљарцима".

Тако се обојица, са Слободаном Кашћеланом и још неким особама, сумњиче и за смрт Барана Адиса Спахића и Дамира Хоџића, Милета Радуловића Капетана, али и за масакр у ресторану у Атини када су ликвидирани Игор Дедовић и Стеван Стаматовић, као и за смакнуће на острву Крф, где су убијени Алан Кожар и Ужичанин Дамир Хаџић.

- За ова четири убиства у Грчкој плаћено је укупно два милиона евра и докази за то су прикупљени посредством међународне правне помоћи - наводи извор "Новости". - Наручиоци тих злочина су, како се сумња, Дарко Шарић, Радоје Звицер и Никола Спасојевић из Црне Горе. Постоје писани подаци да је Звицер дао милион, Шарић 750.000 евра, а Спасојевић 250.000.

Као извршиоци свих ових злочина помињу се екипе састављене од српских и црногорских младића. То показују и последње ликвидације, јер су црногорски истражитељи за убиство Милића Миња Шаковића 17. јуна ове године у Будви, осумњичили Луку Пилчевића (22) из Београда и Душка Танасковића (28) из Крагујевца.

Танасковић је, потом, крајем августа ухапшен на хрватском острву Паг и то као директни извршилац ликвидације Горана Влаовића. Обе жртве су довођене у везу са "шкаљарцима".

- И за убиство Вукотића, који према подацима безбедносних служби региона представља сам врх "шкаљарског клана", везују се одређене особе из Србије, којима су помагали Црногорци, а цела "акција" координирана је из Шпаније - истиче наш саговорник. - Ипак, питање је колико ту сада има подметања, а колико је реч о реалним фактима. Те екипе су често у сукобу и свађама и знају да подмећу једни другима.

Оно што се до сада зна о убиству овог Которанина, а турски медији објављују информације на "кашичицу", јесте да је убијен у возилу у ком је био са супругом и ћеркицом, као и да није возио он. Током вожње ка оближњем тржном центру, аутомобилу су се приближила двојица нападача на мотоциклу. Сувозач је запуцао и убио Вукотића. Колико је коштала глава овог "шкаљарца" само се нагађа, а цифра иде и до милион евра.

"КАВЧАНИНУ" 29 МЕСЕЦИ ЗА ИСПРАВЕ

ПРОТИВ Радоја Звицера (на слици) је пред новосадским Вишим судом вођен поступак због навођења на оверу неистинитог садржаја и фалсификовања исправе, а јуче му је у том поступку изречена првостепена пресуда од две године и пет месеци затвора. С обзиром на то да се он налази у бекству и да је за њим расписана међународна Интерполова потерница у Београду, Подгорици, Кијеву и Будимпешти, њему се судило у одсуству.

Првоокривљени Миленко Ђукић, сада бивши полицајац из Темерина, осуђен је на јединствену казну затвора од две године и три месеца, због злоупотребе службеног положаја и навођења на оверу неистинитог садражаја. Звицер је оптужен да је утицао на полицајца Ђукића да му помогне и обезбеди документа и лажно боравиште у Новом Саду како би добио личну карту и пасош на име Слободана Зеца. Са тим диокументима, Звицер је више пута прелазио државну границу.Љ. П.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну