РАТНИ ЗЛОЧИН У РАКИТЈУ: Бранку Тунићу суђење почиње у септембру

С.Ј.М.

04. 08. 2022. у 14:27

ХРВАТСКОМ држављанину Бранку Тунићу Албанцу (59) крајем септембра почиње суђење због ратних злочина које је починио над заробљеним војницима ЈНА у септембру 1991. године у загребачком логору Ракитје. Посебно оделење за ратне злочине Вишег суда у Београду, заказало је припремно рочиште за 29. септембар и Тунићу ће се судити у одсуству, док не буде доступан српским правосудним органима.

РАТНИ ЗЛОЧИН У РАКИТЈУ:  Бранку Тунићу суђење почиње у септембру

Фото: ЕПА

Он је оптужен за ратни злочин и то убиство заробљеног војника Марка Утржана (20) из Кикинде, којем је у подруму Центра за обуку МУП-а Хрватске у насељу Ракитје 30. септембра 1991. године током мучења пуцао у главу.

У том периоду мучио је и злостављао и остале војнике српске националности, а оптужен је злочин против њих 14, а у међувремену су се српској полицији пријавила још шесторица.

Апелациони суд је прошле недеље усвојио жалбу Тужилаштва за ратне злочине и наложио да се Тунићу суди у одсуству, јер није доступан правосудним органима Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (0)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности