ПРЕСУДА СТОЛИЋУ 15. ЈУЛА: У Београду завршен првостепени поступак против суспендованог инспектора СБПОК

Е. Х.

27. 06. 2022. у 19:31

У ПОСЕБНОМ одељењу Вишег суда у Београду јуче је изношењем завршних речи тужиоца и адвоката одбране, завршен првостепени поступак против суспендованог инспектора полиције Божидара Столића (на слици) и Беранца Филипа Голубовића (26).

ПРЕСУДА СТОЛИЋУ 15. ЈУЛА: У Београду завршен првостепени поступак против суспендованог инспектора СБПОК

Божидар Столић, Фото М. Аншела

Заменик тужиоца за организвани криминал Саша Иванић затражио је да припадник МУП Србије буде осуђен на казну затвора не мању од три године, а Голубовић најмање годину дана, а изрицање пресуде заказано је за 15. јул.

Тужилац Иванић сматра да је доказано да је инспектор Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) Столић злоупотребио службени положај, а да га је Беранац подстрекавао на то. Наводно, Голубовић је давао новац полицајцу да му за износ од 500 до 5.000 евра одаје службене информације о потрагама и доказима прикупљеним у истрази против групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

- После хапшења Беливука и Миљковића, Голубовић је од Столића тражио да му доставља све податке о пронађеним доказима после привођења, тражио је и добио њихове фотографије из СБПОК и то у тренутку када им је одређено задржавање од 48 сати - навео је тужилац.

Столићев бранилац, адвокат Бранислав Богдановић рекао је да је његов клијент колатерална штета, неко на коме су се кола сломила у свеопштем сукобу струја унутар МУП. Он је оспорио наводе оптужнице и доказе изведене током суђења. Адвокат је навео да је тврдња да је Столић узимао новац за информације које је, како тужилаштво тврди одавао "реч на реч", јер за то "не постоје докази, видео-снимци или нешто слично".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи