НА СУЂЕЊУ МИКИ АЛЕКСИЋУ СВЕДОЧИЛА ШЕСТА ОШТЕЋЕНА ДЕВОЈКА: Плачући изашла из студија и више се није вратила

С. Ј. М.

20. 05. 2024. у 23:03

НАКОН паузе од шест месеци због лошег здравља окривљеног Мирослава Мике Алексића, у Вишем суду у Београду данас му је настављено суђење, по оптужбама за сексуална злостављања седам полазница његовог драмског студија. У судници је сведочила Ј. В. (21), која је Алексића пријавила за недозвољене полне радње, да је додиривао по грудима и бутинама и тражио да скине мајицу 29. новембра 2020. године. Њој је суд доделио статус посебно осетљивог сведока, пошто је тада имала 17 година и за два месеца у фебруару је напунила 18 .

НА СУЂЕЊУ МИКИ АЛЕКСИЋУ СВЕДОЧИЛА ШЕСТА ОШТЕЋЕНА ДЕВОЈКА: Плачући изашла из студија и више се није вратила

Фото: П. Миловановић

Она је одговарала на питања Алексићевог браниоца Зорана Јаковљевића.

Испричала је да је била на часу и да је Мика позвао у канцеларију. На питање да ли је тада у разговору о томе да ли хоће да упише глуму било Микиних сексуалних намера или је нешто непримерено исказивао, Ј. В. је одговорила да није и да она то у том тренутку није тако схватала.

- Нисам приметила ништа што има сексуалну конотацију, нисам тако доживљавала Мику. Можда сам схватила тек када се завршио час, када сам се осећала лоше. И током самог физичког контакта сам се осећала лоше. Била сам у шоку. Не постоји друга реч, којом би описала како сам се осећала - казала је Ј. В.

На питање да ли се уплашила и чега, рекла је да јесте, за себе, да се осећала немоћно, али да то није било ново осећање за све време бивствовања у тој групи.

- Када је неко ауторитет све радите да добијете потврду ауторитета - казала је оштећена.

На питање зашто јој је била потребна потврда ауторитета оптуженог Алексића, одговорила је да је био њен професор, педагог, да су га поштовали и да им је било важно да им каже да имају талента.

- Шта би било да нисте урадили то што вам је Алексић рекао - питао је бранилац.

- Не знам, не бих се ставила у позицију да то не урадим - одговорила је оштећена.

Казала је да се осећала као да нема могућност да напусти просторију.

- Постојала су врата и објективно сам могла да изађем, али нисам, јер сам осећала да немам такву опцију. Нисам се осећала да ја ту могу да одлучујем о било чему - казала је Ј. В.

Након тога она се вратила на час на којем је била још можда 40 минута и другарици испричала шта јој се догодило.

- Била сам уплакана када сам изашла из канцеларије. То нису видели сви, већ само они из моје групе, која је спремала сценску вежбу. Видели су ми сузе у очима и питали шта је било. И из студија сам изашла плачући и никада се више нисам вратила тамо - казала је Ј. В. наводећи да није знала да се икоме другом дешавало нешто слично.

Одговарајући на питања казала је да је оштећена Ивана Велиновић била са њом у групи, када је Ј. В. била други, а Ивана четврти разред и да је била присутна када је пар пута Ивана позивана са часа у канцеларију.

- Нисам ништа тада примећивала, нисмо се блиско познавале, нити дружиле и није ми испричала шта јој се десило - казала је Ј. В. - Два дана после тог догађаја који ми се десио, звала ме Ивана. Она је сазнала, јер је то ишло од уста до уста и испричао јој је брат једне девојке из групе. Рекла ми је "чула сам да си имала непријатну ситуацију, ја сада имам корону, па се видимо када прође". Како јој се та корона одужила, упутила ме на Милену Радуловић. Чуле смо се, причале и после нашле. Милена ми није рекла шта се њој догодило.

Како каже родитељима је испричала после, јер није одмах схватала размере тог догађаја, који јој се десио, већ тек када су јој њих две објасниле да може да буде горе. Навела је и да је са родитељима поднела кривичну пријаву против Алексића 16.1.2021. године и да пре и после те пријаве није била у полицији.

На питање браниоца Јаковљевића да је тог дана на "вацап" групи пријатеља из драмског студија написала да шерују интервју Милене Радуловић, ако имају памети, јер је она због тога била данима са адвокатима у полицији, Ј. В. је рекла да је она то написала да би јој веровали, јер су сви хтели да наставе да иду на часове.

На питања Јаковљевића да ли је 2021. године долазила у суд и тужилаштво и тражила да се ослободи учешћа у овом поступку, Ј. В. је рекла да није.

Судије Зоран Божовића питао је у чему се осећала њена нарочита пониженост за време спорног догађаја, оштећена је одговорила да је било само срамота и да није процесуирала осећања о том догађају. На питање да ли је пружила отпор, казала је да није.

ОДБИЈЕНА ПИТАЊА

СУД је одбио питања Алексићевог браниоца Зорана Јаковљевића да ли је Ј. В. са Иваном Велиновић била у контакту и у новембру 2020. године, да ли је учествовала у снимању документарног филма Марије Ђикић, која је тада долазила у студио, да ли је давала изјаву, да ли та изјава има везе са пријавом Мике, да ли су и други давали изјаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ПРОЛАЗНИЦИ БИЛИ ИЗНЕНАЂЕНИ: Ђоковић након Вимблдона ухваћен у шетњи са лепом Рускињом (ВИДЕО)