БИО У СПУЖУ КАД ЈЕ УБИЈЕН ШАРАЦ: Адвокат Војина Ступара доставио доказе надлежнима у Београду који га потражују као део екипе са Врачара

С. ЂОКИЋ

24. 11. 2022. у 07:07

МОЈ клијент Војин Ступар у време извршења кривичног дела за које га сумњиче у Србији, налазио се у Истражном затвору у Спужу, а доказе о томе сам пре неколико дана доставио надлежним органима у Београду - каже, за "Новости", адвокат Марко Радовић.

БИО У СПУЖУ КАД ЈЕ УБИЈЕН ШАРАЦ: Адвокат Војина Ступара доставио доказе надлежнима у Београду који га потражују као део екипе са Врачара

Фото Н. Фифић

Он није желео да открива детаље оног што се Ступару, који се, осим што је означен као члан "кавачког клана", сумњичи и да је део криминалне групе "врачарци", ставља на терет уз образложење да је реч о поступку који носи ознаку тајно.

- У овом тренутку вам ништа више од овог не могу саопштити. Верујем да ће сада и надлежни органи Србије имати другачији став у односну на мог клијента, јер они у време покретања истраге нису имали податке о томе да је Ступар у спорно време био у затвору - додаје Радовић.

Он се осврнуо и на информацију која се појавила у медијима да је његов клијент ухапшен.

- Није ухапшен. Њему је након пуштања уз јемство у децембру 2020. године, уз меру одузимања путних исправа и забране напуштања места боравка, изречена и мера обавезног јављања полицији у Котору сваког понедељка. Тако да се он у понедељак уредно јавио которској полицији након чега је задржан - казао је Радовић.

Војин Ступар је, додаје он, из медија сазнао за расписивање потернице, али је без обзира на то сазнање пошао да се јави полицији.

- Током саслушања пред судијом за истрагу, он се изјашњавао на околности одређивања екстрадиционог притвора, али је уједно у целости негирао оно за шта га сумњиче надлежни органи Републике Србије. Судија Сузана Мугоша је донела одлуку да не одреди притвор, што је по мојој оцени једина исправна одлука будући да се Ступару суди пред црногорским правосуђем - казао је Радовић.

Према наредби о спровођењу истраге Тужилаштва за организовани криминал, Ступару се на терет ставља да је са осумњиченим Иваном Билетићем, који је у бекству, у Црну Гору пребацио Лазара Илића, коме се на терет ставља да је 17. октобра 2020. у ТЦ "Ушће" у Београду пуцао на Александра Шарца. Овај је од задобијених повреда преминуо девет дана касније у болници.

Према тврдњама ТОК, Ступар и Билетић су Илићево пребацивање организовали по налогу Николе Вушовића, званог Џони, са Врачара, који је, како се сумња, са Урошем Пиперским био на челу криминалне групе "врачарци". Припадницима ове групе поред убиства Шарца, на терет се стављају и убиства Александра Халабрина и Драгана Ристића Чађе, као и неколико покушаја убиства.

У притвору у Србији налази се више од 30 припадника групе "врачарци", којима се на терет ставља више кривичних дела.

СУДЕ МУ У СЛУЧАЈУ "ЈАДРАН"

РАДОВИЋ објашњава да екстрадициони притвор може трајати најдуже шест месеци, што не представља реалан рок у којем би могао бити окончан поступак који се води против Ступара.

- Суђење у случају јавности познатом као "Јадран" (спречен покушај шверца 56 килограма кокаина) почиње изнова због промене судског већа. У том случају, неопходно је, осим окривљених, поново саслушати сведока-сарадника и остале сведоке, а почетак суђења заказан је за 21. децембар, због чега није реално очекивати да предмет буде правоснажно окончан у року од шест месеци - додао је Радовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима