НИСАМ ЗНАО ДА ЋЕ ЧАБА ДЕР УБИТИ ЧОВЕКА: Почело ново суђење Алену ЦИиглеру

С. Ј. М.

15. 07. 2022. у 16:06

АЛЕНУ Циглеру, који је возио Чабу Дера после убиства Небојше Марковића на Бановом Брду у јануару 2019. године, јуче је поново почело суђење у Вишем суду у Београду. Он се терети за саизвршилаштво у убиству и недозвољено држање пиштоља, који је пронађен замотан у чарапу у ормару у ходнику стана у којем је ухапшен у Суботици.

НИСАМ ЗНАО ДА ЋЕ ЧАБА ДЕР УБИТИ ЧОВЕКА: Почело ново суђење Алену ЦИиглеру

Чаба Дер / приватна архива

Циглер је прошле године осуђен на четири године затвора, али за лакше дело помагање Деру у бекству након убиства, јер је судско веће поверовало у његову одбрану да није знао да ће Дер убити тог човека, за којег му је рекао да му дугује новац. Апелација је ту пресуду укинула и наложила поновно суђење.

Циглер је јуче поново све исто испричао износећи одбрану, казао је да није починио дела за која се терети и да му је тешко што је учествовао у догађају у којем је Марковић изгубио живот и што је дозволио да буде умешан у убиство.

- Ја сам лопов и цео живот сам крао, јер нисам знао други начин да дођем до новца. Једва сам завршио и основну школу, а у животу ми нико није хтео да помогне да нађем прави пут. Нисам убица и верујем у Бога - казао је Циглер.

Он је испричао да Дера познаје од детињства и да су се дружили од 10 до 20 године, када су се раздвојили и нису се видели 17 година. Кад су обојица били у затвору дописивали су се писмима и били у контакту, а кад је Циглер изашао у октобру 2018. године Дер га је срео у Суботици, разменили су бројеве телефона и она су се чули и виђали неколико пута.

- Ишао сам са Гораном Прскалом у Софију да купимо опрему за фалсификовање картица и скидање пара са банкомата - казао је Циглер.

- У повратку Дер ми је послао поруку да свратим код њега у Београд и да се проведемо. Прихватио сам и починио највећу грешку у животу. Изашли смо у два клуба, ја сам попио три мала пива и сокове, а он је попио много алкохола и у аутомобилу је узео кокаин. Ујутру смо отишли на фаст фуд киоск да једемо и он ми је рекао да ће ме возити у Суботицу и да идемо на Баново брдо где је оставио ауто. Кад смо дошли рекао ми је да ту живи човек, који му дугује новац и да га чекамо да изађе.

Циглер каже да су чекали око сат и 40 минута и да је он седео на месту возача, јер Дер одатле није добро видео кућу.

- После неког времена ми је рекао, "ено га, вози" и ја сам кренуо низ улицу. Рекао ми је стани, узео црну торбу отпозади и изашао из возила. Нисам видео шта се дешава, али кад се вратио рекао ми је, "вози, пуцао сам у њега" и у рукама је држао пиштољ. Био сам у шоку, дао сам гас и возио куда ми је гворио. Посвађали смо се, рекао сам да не желим д аидем у затвор и питао га зашто ме увалио у невољу. Кад сам паркирао ауто, тражио је да идем са њим, али нисам хтео. Отишао сам у центар града, а онда у Суботицу. Преноћио сам у стану код Горана Прскала, где ме је ујутру полиција ухапсила. Немам никакве везе са пиштољем који је ту пронађен и не знам чији је. Са полицијом сам сарађивао, испричао у тужилаштву све што знам о Деру и на њихов захтев сам му тад слао поруке на скају, да би добили неке информације.

Он каже да Дера није био пријавио, јер је био ван себе и плашио се да би могао нешто да му учини, али и јер је мислио да му полиција неће веровати да нема везе са тим убиством.

НОВИ ДОКАЗИ

ЗАМЕНИК тужиоца тражила је да се у поновљеном суђењу испита Горан Прскало, јер је дао супротне исказе у истрази и на првом суђењу и он ће бити позван за следећи претрес у септембру. Тужилац је тражила и да се прибави конверзација између Циглера и Дера преко апликације скај, јер се показало да се може дешифровати. Бранилац Слободан ружић је био против, јер каже да скај више нема могућности да се отвори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

"СРБИЈУ ИНТЕРЕСУЈЕ САМО КАДА ЋЕ МИР" Вучић: Некада је та реч била најпопуларнија у свету, а сада нико не сме да је изговори

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија жели мир и нада се миру и да би Србија волела да рат у Украјини стане истог секунда.

21. 03. 2023. у 14:40 >> 14:30

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је Аљбину Куртију да за његову мржњу према Александру Вучићу нема ни лека ни доктора.

21. 03. 2023. у 19:57 >> 20:31

Коментари (0)

ЗА КУРТИЈЕВУ МРЖЊУ ПРЕМА ВУЧИЋУ НЕМА НИ ЛЕКА НИ ДОКТОРА: Реакција Петковића након Аљбинове провокације на Твитеру