ПРИЗНАО УБИСТВО ОЦА: У Вишем тужилаштву у Панчеву саслушан полицајац из Вршца Милош С.

Ј. Д. Љ.

30. 06. 2022. у 06:55

МИЛОШ С., полицајац из Вршца, који је осумњичен да је у понедељак ујутро у породичној кући из службеног пиштоља случајно убио оца Горана С., јуче је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву у потпуности признао дело.

ПРИЗНАО УБИСТВО ОЦА: У Вишем тужилаштву у Панчеву саслушан полицајац из Вршца Милош С.

Фото Фејсбук

Млади полицајац, о којем колеге и познаници имају само речи хвале, наводно је очајан због свега што се догодило и у Тужилаштву је изразио искрено кајање.

- Младић је видно потресен приведен на саслушање, где је до детаља описао шта се тачно догодило у понедељак - каже извор "Новости" близак истрази. - Он је био јако узнемирен, плакао је и рекао да је био изузетно везан за оца, као и да се каје због свега.

Њему се, како сазнајемо из Тужилаштва, на терет ставља кривично дело убиство, а да ли ће оно у наредном периоду бити преквалификовано, биће познато по завршетку истраге, односно када буде окончано вештачење балистичара, прикупљање материјалних доказа и изјава потенцијалних сведока.

Фото Ј. Ј. Баљак

Након саслушања Тужилаштво је затражило од надлежног суда да се Милошу С. одреди притвор до 30 дана, како боравком на слободи не би утицао на сведоке, као и због узнемирења јавности.

Милош С. је као полицајац радио две године, а у фебруару је доживео трагедију када му је умро дека.

- Он и отац су становали сами откако су му се родитељи развели, добро су се слагали и били су блиски - кажу комшије из Улице Милана Тепића.

- Милош је изузетан дечко, сви су потресени због трагедије. Тог јутра одједном су се зачуле сирене, а када смо истрчали у двориште видели смо како комшију износе на носилима. Младић је само кратко рекао: "Умро је". Крв ми се заледила од тих речи. Касније смо чули да је Милош случајно испалио хитац, који је погодио његовог оца који је био са њим у соби.

ПОНОСАН НА СИНА

- Велика несрећа, поготово што су Милош и Горан живели сами, након што их је мајка пре више година напустила. Нису били конфликтни. Не верујемо да је ово резултат неке свађе.

Слагали су се - каже, за "Новости", једна комшиница.

- Горан је био веома поносан када је Милош постао полицајац. Он је радио као обезбеђење у једној банци у центру града, а само неколико недеља пре смрти задобио је тешке телесне повреде, када га је ударио аутомобил док је возио електрични бицикл. Није се од њих ни опоравио, а син јединац га је послао у смрт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПУБЛИКА ЕВАКУИСАНА: Драма на Ђанијевом концерту