ВЕШТАЦИ ТВРДЕ ДА НИЈЕ УРАЧУНЉИВ: Завршена процена стања мушкарца који је вређао новинарку РТС-а и грађане Србије

Ј. Д. Љ.

28. 06. 2022. у 14:04

ВИШЕ јавно тужилаштво у Београду поднело је данас Вишем суду у Београду предлог за изрицање мере безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи према В. Ј. јер је 13. јуна 2022. године у раним јутарњим часовима у стању неурачунљивости, на Теразијама, стао испред камере РТС-а, која је снимала уживо укључење и извештавање репортерке, па изнео увреде на рачун Републике Србије.

ВЕШТАЦИ ТВРДЕ ДА НИЈЕ УРАЧУНЉИВ: Завршена процена стања мушкарца који је вређао новинарку РТС-а и грађане Србије

Фото: Принтскрин/ @Pluton45873221

Наиме, према налазу и мишљењу судског вештака - психијатрије, В. Ј. је дело извршио у неурачунљивом стању, услед душевне болести.

Због тога тужилаштво сматра да постоји озбиљна опасност да окривљени учини ново дело, слично или теже кривично дело, због чега предлаже суду да му изрекне меру безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у здравственој установи, како би се постигла задовољавајућа ремисија његовог психичког стања.

В. Ј. је осумњичен да је учинио противправно дело, у закону одређено као кривично дело  Повреда угледа Србије из члана 173 Кривичног законика и налази се у притвору.

Он је 13. јуна у 6.07 сати на Теразијама приликом укључења репортерке РТС-а у Јутарњи програм "улетео" у кадар и просуо течност из лименке енергетског пића, а онда се окренуо да оде.

Потом се вратио у кадар, стао поред репортерке и показујући прво два прста, а потом и средњи прст на обе руке, увредљиво, са псовкама говорио о Србији, називајући је и "фашистичком" државом.

В. Ј. је држављанин Србије који живи у Немачкој и нема пријављено пребивалиште или боравиште у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи