РЕБИЋ СВЕДОЧИО У СЛУЧАЈУ ПАПИЋ: "Мислио сам да је обезбеђење Стефановића"

С. Ј. М.

23. 05. 2022. у 13:09

У ВИШЕМ суду у Београду данас је саслушањем бившег директора полиције Владимира Ребића, Дејана Ковачевића, бившег начелника УКП-а за Србију и Зорана Ковачевића, начелника другог одељења Полицијске управе за Град Београд, настављено суђење бившем заменику начелника СБПОК-а Горану Папићу.

РЕБИЋ СВЕДОЧИО У СЛУЧАЈУ ПАПИЋ: Мислио сам да је обезбеђење Стефановића

Фото: З. Јовановић

На суђење је био позван и министар одбране, а тада МУП-а Небојша Стефановић, али се није појавио јер није примио позив.

Владимир Ребиће је рекао да је Папића, који је иначе тада био заменик начелника УКП-а за Србију, доживљавао као део обезбеђења министра Стефановића.

- Кад сам га упознао био је у пратњи министра, па сам га у телефону меморисао као "Горан обезбеђење" - казао је Ребић.

Он је рекао да је Папић имао утицаја колико му је радно место дозвољавало и да не зна да ли је то што је познавао министра користио да мимо својих овлашћења врши утицај на рад других полицијских органа.

Ребић је рекао да о враћању блиндираног возила Марку Миљковићу, који је из криминогене средине, ништа није знао, већ само да је постојала наредба да се Миљковић саслуша због неке његове претње припаднику МУП-а. Како каже, обавештен је да је изјава од Миљковића и узета, али да возило нико није спомињао. Ребић је такође рекао да није ни знао да Миљковић вози блинду, да је контролишу, већ само да је затечен негде на улици и доведен у СБПОК да да изјаву.

- Припрему хапшења Папића радила је Служба унутрашње контроле, која је независна, тако да сам ја за хапшење Папића сазнао из медија. Службено се никада нисам упознао са тим предметом. Нисам имао ингеренцију да од СУК-а изузмем предмет. Нисам их о томе ништа ни питао, а с обзиром на искуство, моја процена је била да не бих ни добио одговор. И мислим да је добро што их за то нисам питао - рекао је Ребић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)