ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ ЧЕТВОРКИ ЗБОГ НОШЕЊА ГАСНИХ ПИШТОЉА: Дракули три и по године, а Јовановић ослобође, Тужилаштво најавио жалбе

С. Ј. М.

13. 05. 2022. у 10:46

СУЂЕЊЕ Марку Дракули, Марјану Димитријевском, Немањи Милутиновићу и Николи Јовановићу, због ношења гасних пиштоља и фалсификоване полицијске опреме, а Дракули и због напада на полицајца, окончано је данас.

ЗАВРШЕНО СУЂЕЊЕ ЧЕТВОРКИ ЗБОГ НОШЕЊА ГАСНИХ ПИШТОЉА: Дракули три и по године, а Јовановић ослобође, Тужилаштво најавио жалбе

Фото: Танјуг

Марјан Димитријевски осуђен на је на 3 године и 6 месеци за недозвољено ношење оружја и фалсификовање исправа. Димитријевски је возио ауто са неприпадајућим таблицама и суд није прихватио одбрану да није знао. Марко Дракула осуђен је на 3 године и 6 месеци за спречавање службеног лица у вршењу дужности, ослобођен за оружје. Дракулин напад на полицајца приликом бекства је остао у покушају, а минимална казна је 3 године, а како је раније осуђиван за дело са елементима насиља добио је три и по године.

Милутиновић је добио 2 године и 6 месеци за недозвољено ношење оружја, али је пуштен на слободу јер је издржао казну у притвору, док је Јовановић, који је ухапшен изван возила, али је полицајац на суђењу тврдио да је мало пре хапшења изашао из тог аута где су били и остала тројица, ослобођен. И Димитријевски и Милутиновић су раније осуђивани.

Судија је објаснила да Маријан Димитријевски и Немања Милутиновић нису ни спорили да су набавили пиштоље. Димитријевски је осуђен за три нађена у гепеку, а Милутиновић за један нађен у ауту код његових ногу. За Дракулу и Јовановића није доказано да су знали да је у ауту оружје.

У питању су гасни и стартни пиштољи, који су конвертибилни и могу да се преправе у право оружје.

Више јавно тужилаштво улаже жалбу

Више јавно тужилаштво у Београду уложиће жалбу на пресуду Марку Дракули и осталим окривљенима јер није задовољно висином изречених казни. Такође, жалиће се и на ослобађајући део пресуде. Жалиће се и на одлуке о укидању притвора.

ПАЛА ОПТУЖБА ЗА ЈОВАНА ВУКОТИЋА

Четворица оптужених су првобитно били осумњичени да су планирали убиство Которанина Јована Вукотића, који је тада био у екстрадиционом притвору. Њихова намера према првој оптужници је била да га отрују храном коју му је девојка свакодневно доносила из једног ресторана. Међутим, за ове наводе није било довољно стабилних доказа, па им се за то дело не суди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА БАЦА ШОК БОМБЕ: Драма на северу Косова и Метохије