СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА СУДА: Покушао да силује девојчицу (12), па пуштен на слободу после 6 месеци

Novosti online

23. 01. 2022. у 12:34

АЛЕКСАНДАР И. (38) из мачванског Белотића код Богатића, оптужен да је у јуну прошле године обљубио дванаестогодишњу девојчицу из тог села, пуштен је јуче на слободу.

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА СУДА: Покушао да силује девојчицу (12), па пуштен на слободу после 6 месеци

Фото: Фацебоок/Приватна архива

Ову скандалозну одлуку донео је Виши суд у Шапцу уз образложење да медији више не прате овај случај, те да је однос јавности према наведеном случају "свакако изгубио на интензитету".

- Најпе је Апелациони суд у Новом Саду донео одлуку у којој се наводи да је нејасно на основу чега Првостепени суд закључује да је, и после протека времена од шест месеци од догађаја, а сећања на исти су и даље свежа, узнемирење јавности таквог интензитета да угрожава правично суђење. Надаље, у одлуци стоји да услед протока времена по природи ствари тај притворски основ слаби, због чега је неопходно документовати актуелним извештајем медија, што првостепени суд није оценио - стоји у решењу Алепационог суда од јануара ове године.

Виши суд у Шапцу је после ове одлуке укинуо притвор Александру И. и пустио га на слободу.

У образложењу је навео да је, по логици ствари, однос јавности према овом инкриминисаном догађају изгубио на интензитету.

Како је навело ванпретресно веће, након поменутог догађаја, а истим се месецима већ не баве медији, те се не може објективно очекивати било каква реакција јавности, у смислу да се ускрати правично суђење окривљеног.

Ову одлуку заступница девојчице, адвокат Биљана Данојлић Боровчанин је оценила као скандалозну и очекује да ће се тужилац изјавити на њу.

- Шокантно је да је окривљени пуштен пре изрицања пресуде на слободу, а да живи само 200 метара даље од куће девојчице коју је напаствовао. Такође, неуобичајено је да за ово кривично дело буде пуштен на слободу пре изрицања пресуде. Породица девојчице је очајна и да сада они живе у страху, као и да се сада они налазе у затвору уместо окривљеног - рекла је Боровчанин.

Подсетимо, окривљени Александар прво је негирао, а код тужиоца је признао дело за које се терети.

Девојчица живи у великом страху и од тог догђаја се лечи код психијатра.

Подсетимо, Владан Ћ, отац тринаестогодишње девојчице из Белотића код Богатића, чију је ћерку, како се сумња, сексуално злостављао Александар И. (38) звани Мачак из тог места, рекао је да га је манијак после гнусног чина грлио и љубио. Владан је навео да је Александар извео девојчицу са славља и након злостављања вратио у салу где су славили пунолетство рођаке, затим сео за сто код њега и наставио да пева.

- Седео је са нама цело вече и веселио се. Онда је у једном тренутку нестао и ја сам чак ишао да га тражим. После смо сазнали да је кренуо са мојом ћерком и њена два друга, наводно, у шетњу. На путу су срели још неку децу, па су та два другара моје ћерке остала са њима. Моја ћерка је остала са њим и онда је у близини залајао пас. Александар је шчепао и говорио јој: “Јао, не бој се, ја ћу те сачувати”. Одвео је на неких 50-ак или 100 метара од сале. Онда је почео да је љуби, грли… О том не могу да вам причам, немам снаге - рекао је тада отац несрећне девојчице.

(Објектив.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У БЕЛЕКУ, У ХЛАДУ БОРОВЕ ШУМЕ: Величанствени хотел из ланца познатог по одличној услузи, квалитету и богатим садржајима