БОЉЕ ДА ЋУТИ НА СУЂЕЊУ: Деда малог Стефана, трагично страдалог на Карабурми, послао поруку возачу

Novosti online

21. 01. 2022. у 22:02

- ДА сам на месту Галића ћутао бих на суду. Кривицу пребацује на све сем на себе - каже за Слободан Б, деда трагично настрадалог Стефана Б. (9) на Карабурми кога је 18. јула прошле године на пешачком прелазу усмртио Лазар Галић.

БОЉЕ ДА ЋУТИ НА СУЂЕЊУ: Деда малог Стефана, трагично страдалог на Карабурми, послао поруку возачу

Фото: М. Анђела

Према речима Слободана Б, свако суђење па и оно јуче, тешко подноси.

- Син одлази на рочишта и преноси ми како је било. Чуо сам да је сведочио вештак. Ја не могу да идем због својих година и не бих психички све то издржао - каже Слободан.

Подсећања ради, вештаку је јуче потом прочитан део исказа оптуженог Лазара Галића, у ком је описао да је човек одједном ступио на коловоз, десет метара испред њега, да је он зажмурио и скренуо на тротоар, када је осетио туп ударац. Упркос томе што је осетио туп ударац, он је наставио да вози.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом од суда је затражило да га осуди на јединствену казну од 10 година затвора због кривичних дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи, као и меру Забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Галић је на почеку суђења крајем септембра кратко изјавио да није крив за кривично дело које му се ставља на терет, док се у јулу на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем.

Више пута је био осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних дела.

Терети се да је 18. јула око 20.15 управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и оборио три пешака, који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца Стефан Б. (9) и Лука Б. (5) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници 22. јула прошле године.

БОНУС ВИДЕО -OVDE JE UBIJEN STEFAN: Protest na Karaburmi

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ТАЈ НОЖ УВЕК НОСИМ СА СОБОМ: Жени осумњиченој да је у судници сечивом повредила суграђанку одређен притвор