СЕДМИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА ДЕЧАЦИМА НЕСТАЛИМ У ДУНАВУ: Породица моли све који могу да помогну

Novosti online

05. 06. 2023. у 10:23

ПОТРАГА за дечацима П. Б. (9) и А. М. (10), који су нестали у Дунаву понедељак у Апатину, и даље траје, а на терену су све надлежне екипе, рониоци Жандармерије настављају да "чешљају" реку, ту су и бројни мештани, добровољци, а породица је послала апел за помоћ.

СЕДМИ ДАН ПОТРАГЕ ЗА ДЕЧАЦИМА НЕСТАЛИМ У ДУНАВУ: Породица моли све који могу да помогну

Фото: Новости

- Молим суграђане, а и шире, да нам помогну у потрази за сином и другим дечаком. Апелујем на људе који имају чамце да изађу на Дунав. Молим и пецароше да уколико нешто примете одмах јаве - рекао је отац једног од дечака и додао да се захваљује волонтерима који су дошли.

- Момци из апатинске марине и апатинска Шумска управа Војводина шуме дали су чамце, крстаре Дунавом. Волонтери рониоци из Београда су такође дошли, као и Сомборац са чамцем, посадом и сонаром, те неколико Апатинаца са чамцима.

Дечаци су, подсетимо, нестали прошлог понедељка око 14 часова, а на обали су нађени њихови бицикли и обућа. Према речима очевидаца, била су тројица дечака, а двојица су се изула и ушла у воду и само нестала.

Иначе, рониоци Жандармерије претражују реку, претражује се и дно Дунава сонаром.

Како је за Танјуг пре неколико дана изјавио секретар Ронилачког клуба Вељко Цвјетићанин, потрага је отежана због високог водостаја Дунава.

- Претражује се приобаље, вода је брза, није толико хладна, али јесте брза због водостаја. Овде постоји један део терена где се претпоставља да су деца ушла, и где постоје камене шпорне, па ако би се десило да су ушли ту и да су се утопили, тај део ће се свакако претражити - рекао је Цвјетићанин.

Према речима рониоца Зорана Стојановића, ток Дунава је у овом делу изузетно брз и опасан.

- Ово је јако опасан део за њих, поготово без надзора. Деца су јако мала, ту ако упадну велика је вероватноћа да ће се завршити трагично. Ако се и деси да упадну, не треба да се боре са матицом реке, немогуће је да пливају узводно, треба колико-толико да се одржавају у води - истиче Стојановић.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

ОВО ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА Немци зауставили аутобус из Босне и остали у шоку - одмах искључен из саобраћаја, путници се сналазили