КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ЗАЈЕЧАРУ: Од почетка године 77 возача возили алкохолисани, а девет под дејством наркотика

С. М. Ј.

23. 03. 2023. у 20:00

У ЗАЈЕЧЕРУ ће до 26. марта бити спроведена друга централна акција појачане контроле учесника у саобраћају.

КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ЗАЈЕЧАРУ: Од почетка године 77 возача возили алкохолисани, а девет под дејством наркотика

Фото: Радио Магнум

Акција појачане контроле саобраћаја усмерена је на откривање прекршаја прекорачења брзине, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, а биће санкционисани и сви остали возачи који буду затечени у прекршају.

На територији Полицијске управе у Зајечару, од почетка године је спроведено шест регионалних и по једна централна и међународна акција у којима је откривено 2.230 прекршаја, за скоро 14 одсто више него у истом периоду прошле године.

-Полиција је током прва два месеца ове године санкционисала 830 прекршаја прекорачења брзине, 394 прекршаја некоришћења сигурносног појаса, 47 прекршаја непрописног коришћења телефона и четири прекршаја непрописног претицања. За воланом је затечено 77 возача који су возили под дејством алкохола и девет под дејством психоактивних супстанци. Од почетка године у саобраћајним незгодама на подручју Полицијске управе Зајечар погинула је једна особа – рекао је Новица Радуловић, начелник Саобраћајне полиције у Зајечару и апеловао на све учеснике у саобраћају да се стриктно придржавају саобраћајних прописа, да буду савесни и одговорни јер тако чувају себе и друге учеснике у саобраћају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима