ПОЛИЦИЈА ПРОВЕРАВА ПОКУШАЈ САМОУБИСТВА ЂАКА ИЗ ТРСТЕНИКА: Тинејџер задржан у у болници у Крушевцу, комисија испитује повреде

С. БАБОВИЋ

05. 12. 2022. у 16:46

ДОГАЂАЈ, за који Владан Живковић “Пуфа” из Горњег Рибника код Трстеника, тврди да је био покушај самоубиства његовог сина Н.Ж. (17), истражује полиција, а проверавају се природа и порекло повреда на врату код малолетника, сазнају "Новости".

ПОЛИЦИЈА ПРОВЕРАВА ПОКУШАЈ САМОУБИСТВА ЂАКА ИЗ ТРСТЕНИКА: Тинејџер задржан у у болници у Крушевцу, комисија испитује повреде

Foto:S.Babović

За сада је извесно да је отац прво пријавио нестанак сина, а потом и да је пријавио да је син, који је измакао столицу професорки у Техничкој школи 9.новембра, покушао да се убије.

У временском периоду између пријаве нестанка и пријаве самоубиства, како је отац испричао медијима, син је напустио кућу, изашао у мрак уз речи “Више ме нећеш видети,не могу да издржим овај притисак”. Потом је навео да је ушао у кућу и пријавио нестанак полицији, да је размишљао шта да ради, као и да је чуо “неку дреку на њиви”.Тамо је затекао сина, који је, додаје, покушао да се обеси.

Размак између та два догађаја, према сазнањима “Новости” из више извора трајао је дуже од два сата: нестанак је пријављен у 21.50, а покушај самоубиства у 0.28.

- Полицији је речено да је пукла грана са које је малолетник покушао да се обеси, сада се испитују и трагови на тој грани - наводи извор "Новости". - Када су дошли на лице места, припаднци ПС Трстеник, а после два минута и лекари хитне помоћи, сви су скочили да помогну.

Како су "Новости" објавиле у данашњем штампаном издању, затекли су малолетника како лежи поред дрвета, са конопцем.

Цео тај догађај отац је снимао телефоном и тај снимак, како је објављено, проследио - медијима. Лекари по пријему, али и током дијагностике, према сазнањима “Новости” нису могли прецизно да се изјасне о повредама.

- Дијагностика је показала мањи хематом и то са спољне стране врата - наводи други извор “Новости”. - Будући да су лекари одговорно приступили целом случају на начин на који је то пријавио отац, малолетник је задржан, иако је отац инсистирао дан након пријема да његов син напусти болницу. 

Како сазнајемо,у болници је формирана посебна конзилијарна група, која ће покушати да утврди више информација о повредама. Још нема повратне информације у вези са евентуалним резултатима. Према незваничним сазнањима, младић ће остати у болници на даљем посматрању.

Оно што је најважније, од тренутка пријема, младић је био апсолутно ван животне опасности и то је “Новостима” потврђено из више извора. Како су "Новости" објавиле јуче, у санитету је комуницирао и био свестан када је примљен у болницу. Информацију да је младић, у стабилном стању, више пута директорка болнице потврдила је у току дана за медије. 

Тренутно није могуће потврдити информацију у вези с тим да ли ће истрага покушаја самоубиства икако бити укључена у процесуирање малолетника Н. Ж. у поступку Вишег јавног тужилаштва у Крушевцу, које је поднело захтев за припремни поступак у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву.

Истрага тешког инцидента у коме је, да подсетимо, Н.Ж, пришао професорки Марији Стевановић, иза леђа, измакао јој столицу, а што су снимали мобилним телефонима ученици М.М. (18) и И.К. (17), и тај догађај дистрибуирали на мрежама, још је у току. У Техничкој школи очекују могуће жалбе на решење директора о искључењу два ђака, међу њима и Н.Ж. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (5)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну