"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Ученик који је измакао столицу професорки у Трстенику ноћас примљен у болницу - Пријављен покушај самоубиства

С.Бабовић

04. 12. 2022. у 10:12

ОТАЦ ученика Н.Ж.(17), који је измакао столицу професорки 9.новембра у Техничкој школи у Трстенику, пријавио је да је ноћас његов син покушао да изврши самоубиство, сазнају “Новости” из више извора.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ученик који је измакао столицу професорки у Трстенику ноћас примљен у болницу - Пријављен покушај самоубиства

FOTO:S.Babović, Privatna arhiva

Како је пријављено, ђак, кога процесуира Више јавно тужилаштво у Крушевцу због тешког инцидента и за кога је директор раније донео предлог о искључењу из школе, покушао је да се обеси.

Санитет хитне помоћи из Трстеника, брзо је стигао на лице места у село одакле је ученик и он је транспортован до крушевачке болнице у свесном стању. Око 1 сат, примљен је у шок собу Одељења за интензивну негу крушевачке Опште болнице и његово стање је стабилно.

Више јавно тужилаштво у Крушевцу поднело је прошле недеље захтев за покретање припремног поступка против Н.Ж и ученика И.К.(17), а захтев за поступак како је прецизирано у тужилаштву, “иде у правцу кривичног дела злостављање и мучење, извршеног у саизвршилаштву”.

Против трећег учесника догађаја М.М(18), који је као и И.К, цео инцидент у учионици снимао, поступак се покреће пред Основним јавним тужилаштвом у Трстенику.

Директор Техничке школе у Трстенику Милан Глиџић раније је донео одлуку о искључењу двојице ђака Н.Ж. и М.М, чиме је усвојен предлог Наставничког већа који је једногласно донет на седници 23.новембра. И.К, се подсетимо, исписао дан пре заседања Већа.

Професорка Марија Стевановић била је жртва насиља у учионици, када јој је прво Н. Ж. измакао столицу, док су М. М. и И. К. мобилним телефонима снимали, а потом и дистрибуирали тај снимак на друштвеним мрежама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (61)

И СРПСКИ ДЕЧАК ПОГИНУО У ЗЕМЉОТРЕСУ: Мали Робин (8) страдао у мајчином загрљају