ДВАНАЕСТ ШАПЧАНА СЕ ОТРОВАЛО ГЉИВАМА: Печурке куповали на црно - у тешком су стању, али нико није животно угрожен

В. Митрић

03. 10. 2022. у 16:51

ВЛАДАН Красавац, начелник Мачванског округа, потврдио је за „Новости“ са се 12 Шапчана отровала од гљива које су куповали „на црно“ испред градске пијаце "Живинарник" или их брали на своју руку.

ДВАНАЕСТ ШАПЧАНА СЕ ОТРОВАЛО ГЉИВАМА: Печурке куповали на црно - у тешком су стању, али нико није животно угрожен

В.М.

Сви они су се, каже наш саговорник, јавили са тегобама лекарима, који су, после процене клиничке слике и других процедура, упућени на Војномедицинску академију у Београд, где им се, и даље, пружа помоћ, како би се опоравили. Красавац каже да су је већина њих "заиста у тешком стању, али нико, срећом, није животно угрожен".

- Добро је што су се људи јавили колико толико на време лекарима, који су врхунски одреаговали као и њихове колеге са ВМА који над њима даноноћно бдију и који су им, сада се може рећи, спасили животе - истиче Красавац.

Комунална полиција је, у суботу, одмах по сазнању шта се догодило, интервенисала и  растерала продавце гљива. Они су их продавали испред пијаце, а не на пијаци.То је нелегална продаја. Сада се чине кораци да се установи ко је где и од кога купио гљиве. За двоје троје старијих људи за се да су брали гљиве у околним селима, али њихова "провера" знања о гљивама, ево могла је да их кошта живота.

Фото: МУО Шабац

 

Несхватљиво је, каже наш саговорник, како људи купују робу, посебно за јело, од непознатих људи, без декларације или било чега. Како сада ствари стоје за ову продају није надлежна ни пољоприврена инспекција, па је једино решење да илегалне продавце комуналци једноставно растерују.

Како "Новости" сазану, шесторо отрованих људи је у болницу Шапцу, док су осталих шест спроведени на лечење на ВМА.

БОНУС ВИДЕО: Kuća u kojoj je izbio požar i u kojoj je tragično nastradalo dvogodisnje dete u Bačkom Petrovcu

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (0)

НОВИНАРКА ИЗ СИРИЈЕ ЗА НОВОСТИ Америка, Британија и ЕУ спречавају било какву помоћ: Мука ми је од Запада и свега што раде (ФОТО)